heb ik recht op een ov-studenten kaart ?

ik ga een opleiding deeltijd doen. en moet van huizen naar Hilversum reizen en donderdag naar Utrecht.
Maar ik weet niet hoe het ib-groep / ov systeem in elkaar steekt. En vroeg me dus af of ik nog op een manier een gratis week ov-studentenkaart kon krijgen.

Want 6 euro per dag voor het reizen is behoorlijk veel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn uitzonderingen waarbij je als deeltijdstudent staat ingeschreven als voltijds en dus toch recht hebt op stufi, maar normaal gesproken heeft een deeltijdstudent geen recht op studiefinanciering of een OV. Als je een studie volgt die je nodig hebt voor je (toekomstige) beroep, mag je bepaalde kosten wel opvoeren als studiekosten bij je belastingaangifte. Kijk maar eens in de extra informatie van het aangifteprogramma, hier staat precies aangegeven wat je wel en niet mag aftrekken. Verder is het OV nooit gratis, maar als je een trajectkaart koopt ben je bijvoorbeeld wel een heel stuk goedkoper uit dan met losse kaartjes.

Wanneer je deeltijd studeert heb je nooit recht op een OV studentenkaart volgens het bij de bron aangegeven artikel. Wanneer je met de bus reist kun je het beste bij jou busmaatschappij (volgensmij Connexxion) nakijken wat de beste opties zijn. Connexxion verkoopt week en maand abonnementen. Ook heeft Connexxion de "altijd korting", of je hier voordeel van hebt hangt af van je totaal aantal reiskosten per maand, je krijgt dan namelijk voor €16,50 altijd 20% korting op je reiskosten bij Connexxion. Als je dus elke dag €6 kwijt bent, dat is dan dus 5x6x13/3=€130 reiskosten per maand. Dit geldt alleen als je echt elke dag €6 kwijt bent en dit is een gemiddeld bedrag over 3 maanden. Dan heb je va dit "Altijd Korting" €130/5=€26 korting per maand, terwijl je er €16,50 voor betaald. Je wist is hierbij dan €9,50 dat kan wel de moeite waard zijn. Verder heeft Connexxion nog enkele andere acties, waar je ook nog naar kan kijken. Deze hangen namelijk af van je reistijden en exacte reisgegevens, en die weet ik niet. Toegevoegd na 54 seconden: *Je winst is hierbij... niet je wist.

Bronnen:
http://artikelen.foobie.nl/onderwijs/stude...
http://www.connexxion.nl/abonnementen/33
http://www.connexxion.nl/altijd-korting/69...
http://www.connexxion.nl/reisproducten/559

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100