Hoe combineren studenten hun studie met skivakantie?

Ik wil volgend jaar een HBO opleiding doen die als heel zwaar wordt beoordeelt. Ik heb VWO gedaan en leer gemakkelijk dus dat is geen probleem. Stiekem maak ik mij nu al zorgen om mijn geplande skivakantie... HBO heeft namelijk geen voorjaarsvakantie.. Nou ben ik straks vast niet de enige student die graag op een plank in de sneeuw staat. Hoe combineren jullie het? Gewoon niet naar colleges gaan of zijn er toch vrije weken?
Kan er namelijk weinig over vinden op het internet behalve dan dat de HVA geen voorjaarsvakantie heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat ik me kan herinneren van de HVA was dat er wel een voorjaarsvakantie was, maar dat terzijde. Een kerstvakantie is er sowieso dus dan kan je ook lekker gaan skiën. Deze is dacht ik twee weken. Anders maakt het ook niet veel uit als je een weekje mist hoor. Als je zorgt dat je er de andere weken van dat blok er wel bent is er geen vuiltje aan de lucht. Je mag per vak altijd in ieder geval 1 les missen. Je kan je dan gewon ziek melden

Tu Delft heeft wel gewoon een vakantie week. Meeste andere opleidingen vast ook wel. Ik kies er zelf meestal voor om me gewoon een week iedere ochtend ziek te melden (is meestal een stuk goedkoper dan hoog seizoen), m'n groepje (als ik die heb) het zo snel mogelijk te vertellen en een locatie met internet zodat je 's middags/'s avonds nog iets kan doen.

Dat gevoel ken ik nog al te goed. Vrij te nemen verlofdagen bestaan niet in het onderwijs. Spijbelen ,wat ik kan goedkeuren, is de enige oplossing. Als u het dan toch doet kan u best uw boeken meenemen en, ipv apres-ski, uw cursus doornemen. Een goede, leerzame, skivakantie toegewenst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100