Is het in Kroatië "not done" om in je blote bast te lopen?

Ik ben op vakantie in Kroatië. Vandaag de hele dag in blote baat gelopen en viel me op dat iedereen zo zat te kijken.. Het is 30 graden, dus zo gek is het niet lijkt me? Ook zie ik verder niemand zonder shirt aan..

Weet jij het antwoord?

/2500

Eigenlijk is blootlopen (voor mannen met ontbloot bovenlijf) nergens normaal. Dat wij Nederlanders denken ons alles maar te kunnen permitteren is duidelijk hoogmoedig en misplaatst. Op het strand zou ik er geen punt van maken, maar als om je heen iedereen decent gekleed gaat is het onfatsoenlijk om je niet aan de gangbare regels te houden. Dit hoef je niet op papier te hebben. Wat je ziet is wat men gewend is, daar houdt ook de vreemdeling zich aan. Je bent gast en wil toch niet dat mensen aanstoot aan je nemen. Wat zegt de Nederlander dan: wat zijn ze hier oubollig en antiek. Ik zeg dan: dit is hun levenswijze en die is minder confronterend dan die van ons. Ik pas mij aan. Zou jij misschien ook moeten doen.

Zoals je zelf al geconstateerd hebt is het "not done". 's Lands wijs, 's lands eer, dus houd je aan de fatsoensnormen van het land waar je verblijft.

Mannen met ontbloot bovenlijf, gewoon in de stad of op een terras, dat vinden wij hier in Nederland toch ook niet normaal? Ik zie het tenminste nooit. Net zoals vrouwen hier in de stad niet in bikini lopen. Zelfs niet in een bovenstukje met rokje. Wat hetzelfde is als een ontbloot bovenlijf voor een man. Waarom zou dat in een ander land dan wel kunnen? Op een lange fietstocht, of op het strand of iets dergelijks, dan wel ja.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100