Een geboekt hotel voor 2 personen, 7 dagen, half pension. Nu zegt mijn reisgenoot en ga ik alleen. Wat zijn de (financiële) gevolgen daarvan?

voor komende mei vakantie heb ik samen met een vriendin een reis geboekt naar de Spaanse kust
een hotel, 7 dagen, 2 pers. kamer, halfpension.

Nu kan, om persoonlijke redenen, mijn vriendin niet mee en heb ik besloten alleen te gaan.
Moet ik dit melden bij het hotel?
Het verblijf is al volledig betaald.
Ik wil gewoon dat het blijft staan zo als het is, ik check dan alleen in die 2 pers. kamer in(een 1 pers. kamer lijkt me op de een of andere manier triest)
Kan het hotel hier moeilijk over gaan doen als ik alleen incheck?
Heb ik recht op die kamer, (die al betaald is)?
of mag men mij die kamer weigeren en in een 1 pers. kamer stoppen.
Hoe zit dat dan financieël, ik heb de reis geboekt?
Ik hoop dat iemand mij hier antwoord op kan geven.

Toegevoegd na 2 dagen:
Gezien de reacties heeft mijn vraag denk ik wat extra uitleg nodig.
Met mijn vriendin is het wel geregeld, ik had de reis geboekt (half jaar geleden) en haar gevraagd of ze mee ging. Voor haar goldt alleen dat ze haar eigen ticket moest betalen.
Iemand anders vragen heb ik geprobeerd maar iedereen heeft (uiteraard) op dit korte termijn zijn vrije dagen al gepland. Ik ga gewoon alleen.

De vraag ging over het hotel.
Kan het hotel mij een eenpersoonstoeslag laten betalen op een verblijf dat (gebasseerd op 2 pers) al betaald is?
Dat is wat ik namelijk her en der krijg te horen.
maar is dat niet een beetje krom? dat ik over de prijs voor 2 personen een toeslag zou moeten betalen omdat ik alleen kom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De reis is al volledig betaald en dan maakt het voor het hotel weinig uit dat je alleen komt. Het scheelt voor hun schoonmaak- en opruimbezigheden, waardoor het zelfs iets goedkoper voor het hotel wordt. Maak je geen zorgen en geniet gewoon lekker van je a.s. vakantie. Voor de veiligheid zou ik het wel even melden bij aankomst zodat men weet hoeveel gasten er in het hotel verblijven, maar dit mag voor jou geen financiële gevolgen hebben.

Hoe zit dat dan financieel? Tja, dat is iets wat je met je vriendin moet regelen. Jullie hebben een reis geboekt en betaald voor twee personen. Jij wil gewoon dat het blijft staan zo als het is. Dus wie wat betaalt, dat moeten jullie samen uitzoeken. Als je een annuleringsverzekering hebt, per persoon, dan zou je ook nog kunnen omboeken en een deel van het geld terug krijgen. Voor de reis voor jou maakt het niks uit. Jij hebt gewoon recht op die kamer. Het is niet zozeer dat een 1-persoonskamer triest is. Maar over het algemeen heeft men meer 2 persoonskamers. Ik heb al vaker als een persoon geboekt en kreeg dan toch een grote kamer met een tweepersoonsbed.

neem een lekkere scharrel mee ;) of iemand anders die mee kan. of mischien een moment om nader tot famillie te komen ?

Probeer iemand anders mee te nemen. Een mooi geschenk voor die andere persoon. Maar hoe reis je naar ginder ? Met het vliegtuig ? Dat geeft dan wel problemen. Indien er iemand anders zou meenemen, moet je zo snel mogelijk dat vliegtuigticket op een andere naam krijgen. Daar zullen uiteraard kosten aan verbonden zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100