Moet iemand die bij een grens woont ook een reisverzekering afsluiten?

Omdat veel mensen vlakbij een grens wonen (Nl-BE of NL-D) en dus bijna net zoveel in dat buurland zijn dan in Nederland, vraag ik mij af of je dan ook een reisverzekering moet afsluiten voor het geval dat.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onze kennissen, die o.a. in Eupen (Duitstalig Belgie), Maastricht en Eysden wonen passeren talloze malen de grenzen omdat bepaalde zaken vlak over de grens goedkoper zijn. Voor dit passeren hebben zij geen papieren en ook geen reisverzekeringen nodig. Wel weet ik dat twee van de drie schadeformulieren in meerdere talen in hun autodeuren hebben opgeborgen. Ook wanneer zij materialen in een buurland ophalen sluiten zij hiervoor geen extra (reis)verzekeringen af.

Een reisverzekering heeft niets met grenzen te maken, maar alleen met schade die je leidt tijdens toerischtische trips. Dat kan in het buitenland, maar net zo goed in Nederland zijn.

Reisverzekeringen dekken voornamelijk dingen die ook al door andere verzekeringen gedekt worden. En als er dan eens iets misgaat, doen ze nog moeilijk ook. Wat zou je als grensoverschijder dan extra moeten verzekeren wat in nederland wel, en in belgie niet verzekerd is? Antwoord op je vraag: nee hoor, dat is nergens voor nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100