Waarom moet als je naar sommige landen gaat je paspoort nog miniaal 6 maanden geldig zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze zijn bang dat ie verloopt terwijl je in dat land bent.

Omdat je in die landen een visum moet hebben om er te verblijven. Een visum is meestal voor 6 maanden, en ze willen dus dat je er die gehele periode met een geldig paspoort bent.

Er is geen logische reden. Ongetwijfeld is er een and dat dat ooit ingevoerd heeft (Wellicht vanwege een mogelijkheid om je visa tot maximaal 6 maanden te verlengen). En dan hebben diverse andere landen het overgenomen. Natuurlijk willen landen liever niet dat iemand paspoort verloopt terwijl je in hun land bent. Dan heb je iemand in je land van wie het paspoort nummer wijzigd. En na te veel ellende met visa & paspoorten die verlopen: Die admin gaat standaard mis!

Dit is heel simpel, Deze regel geldt onder meer dat als jou iets overkomt ter plaatse waardoor jij dus langer in dat land moet blijven.( denk hierbij aan ziekenhuisopname oid), als jij hierdoor dus later terug zou moeten reizen dan dat je paspoort geldig is dan heb je dus een probleem. Dat je paspoort dus nog 6 maanden geldig moet zijn is dus een soort ingepland iets voor dit soort problemen.

je kunt uitgeplant worden uit je eigen land.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100