Ik ga stage lopen in India wat moet echt niet vergeten mee te nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Paspoort en alle reispapieren

-Condooms -Norrit tabletten -Antibiotica tegen die gekke Indiërs die je soms plotseling bijten in je nek -Poepzakken voor onderweg

meerdere manieren om geld op te nemen paspoort reispapieren Verzekeringsbewijs telefoonnummers van belangrijke personen (ouders, stagebegeleider) Adres van de universiteit Alle normale fysieke dingen die je hier kan kopen kan je in de grotere steden in India ook gewoon krijgen.

Een hele dosis relativisme, want je komt echt voor dingen te staan die je niet voor mogelijk hield. Verder de intentie om ook het mooie te zien, en het besef dat je ze niet kunt veranderen. Ik wet niet wat voor stage, maar het is allemaal heel anders dan hier. (maar het eten is er wel heel lekker)

anti zonnebrand

Pennen of andere kleine cadeautjes voor de plaatselijke jeugd

1. een zéér goede spray voor muggenbeten 2. muggenwerende middelen (of ge gaat volstaan me muggebeten!) 3. als je nu gaat zeker een dikke jas, muts, sjaal... (tis er echt wel koud in de winter) 4. Ga je rond februari: genoeg zomerspullen! (dan ga je geen jas meer nodig hebben!) 5. Een beetje kennis (kan altijd goed zijn om fraude te voorkomen) 6. Drink daar ofwel flessenwater (nooit leidingwater, tenzij gefilterd) ofwel neem je een een filter mee (bv. Brita Filter) 7. Je foto- en videocamera 8. genoeg MEDICIJNEN 9. vraag eventueel een injectie aan je huisarts 10. Je goeie humeur en respect voor plaatselijke bevolking! Het meeste wat je kan krijgen in India? Diarree en buikkrampen. Goeie reis!!!

Misschien is het verstandig om anti malariatabletten mee te nemen.

Er staan uitgebreide paklijsten voor India op het net, dus doe daar je voordeel mee. Wat ik zeker altijd bij me heb is een afritsbroek(dun), met zoveel mogelijk zakken, TEVA sandalen (niet mooi maar superpraktisch), dunne lange blouse, sarong of wikkelrok, zonnebril, pet/hoedje, enz.enz Toegevoegd na 3 minuten: de meeste toiletartikelen zijn er makkelijk verkrijgbaar. Vergeet een evt. medicijnenpaspoort niet!

Bronnen:
http://www.backtrackers.nl/Checklist.html
http://www.incrediblerealindia.com/Reizen-...
http://www.landcruising.nl/sea/prepare/pak...

weet niet of je dit nog leest, maar bankpas + creditcard, voor het geval dat er 1tje gestolen wordt.

Los van al het bovenstaande praktische, kan ik je het boek: Een wankel evenwicht aanbevelen om te lezen in India. Een prachtig boek wat zich afspeeld in de jaren 70 in India. Heb het dit jaar op Bali gelezen. Kan me voorstellen dat het in het land zelf nog meer indruk maakt. Veel succes en geniet ook!!

Bronnen:
http://www.boekmeter.nl/book/196

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100