zijn er hotels waar je voor één persoon kunt boeken zonder de hoge tweepersoonstoeslag? zie uitleg..

overal vind ik wel voordelige hotels, altijd moet ik 2x zoveel betalen in m'n eentje. is dit normaal?
bestaan er voordeliger regelingen?
ik wel best wel iets extra's betalen, maar ik moet overal voor twee betalen. dit vind ik niet 'logisch'.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is normaal in die zin, dat de kamer toch moet worden schoongemaakt en je licht en verwarming gebruikt. Ook eet je maar alleen en dat vindt een hotel vaak niet interessant. Maar aan de andere kant, je gebruikt maar één bed en één handdoek en je doucht ook maar één keer. Probeer eens te boeken via hotelkamerveiling.nl . Daar kan je vaak voor een prikkie een kamer krijgen die bedoeld is voor 2 personen, maar als je alleen gaat ben je toch goedkoop uit. Veel Bed en Breakfasts hebben ook eenpersoonskamers. Kijk maar eens op bedenbreakfastnederland of vraag de plaatselijke VVV/toeristenbureaus om tips. Dat kan van eenvoudige tot heel luxe kamers. Op Voordeeluitjes.nl zijn ook vaak aanbiedingen zonder toeslag . Zij hebben zelfs speciaal geselecteerde hotels op de site staan die geen toeslag rekenen. Ik weet ook dat hotel Bellevue in Egmond aan Zee en het Wapen van Exloo geen toeslag rekenden toen ik daar eens alleen was. Het is ook nog wel eens mogelijk in voorseizoen en naseizoen gewoon te onderhandelen met een eigenaar van een klein hotel. Voor het buitenland, er zijn speciale reisgidsen met een icoontje per reis. Als je dat icoontje ziet betaal je geen toeslag. Vraag maar eens op een reisbureau.

Kijk een op hotelbon. Met de hoteljaarkaart kun je voordelig overnachten overal in europa en kost het volgens mijn weten geen toeslag. Proberen waard om info te bekijken op de hotelbon site.

Vaak wordt er ook een één persoonsgebruik tarief aangeboden, dan betaal je iets minder maar vaak is dat maar enkele euro's verschil. Ik vind ook niet dat je kunt zeggen dat je het dubbele betaalt. Een hotel zelf zal een kamer zelden in een per persoon tarief aanbieden maar altijd een kamerprijs met hooguit een kleine reductie bij één persoon gebruik. Je gebruikt bij één persoon de kamer net zo in zijn geheel op de handdoek, 1x ontbijt en één bed (indien aparte bedden) na. Maar de ruimte gebruik je wel volledig, ze kunnen de helft van wat jij niet verbruikt nu eenmaal ook niet verkopen aan een ander. Er wordt vaak wel een per persoon tarief aangegeven. Maar dit zijn vooral reisbureaus en van die websites die hotels goedkoop aanbieden die dat doen, maar als je dan verder kijkt dan is het altijd een tarief bij verblijf van 2 personen, en dat kan ook niet anders want hotels zelf doen daar niet aan mee tenzij het op "indeling" is. Maar ja, over het algemeen wil je ook niet je kamer delen met een totaal vreemde.

Ik vind het niet normaal dat je als alleengaande voor 2-personen moet betalen, maar het wordt wel regelmatig gedaan. Niet sympathiek. Wel vind ik het te verdedigen dat je een kleine toeslag betaalt, omdat de kamer ook moet worden schoongemaakt ect. Daarbij komt dat er in het algemeen weinig eenpersoonskamers in hotels zijn. Meestal zitten ze ongunstig in een hoekje of naast de lift. Maar: goed nieuws: ze bestaan hoor Eleo, hotels die geen 1-persoonstoeslag rekenen.. kijk bij de link. En dat mag ook wel, want er komen steeds meer alleengaanden, die ook op reis willen. http://www.voordeeluitjes.nl/Search/Result/Action/462_Geen_eenpersoonstoeslag http://www.weekendarrangement.nl/aanbod/wellness/arrangement/252/hampshire-inn-mooi-veluwe/stomend-sauna-arrangement.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100