Wat is de grootse vliegveld ter wereld?

Wat is de grootste vliegveld ter wereld

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In oppervlakte is het King Fahd International Airport in Damman, Saoedi Arabië het grootst. Meer dan 780 vierkante kilometers.

Bronnen:
http://www.flightmapping.com/news/coventry...

Airport City in China

Bronnen:
http://www.telegraaf.nl/reiskrant/reisflit...

Momenteel nog: Dubai World Central (DWC)– Al Maktoum International, zoals de officiële naam luidt, is 10 maal groter dan DIA. Eens gefinaliseerd zal die over vijf parallelle landingsbanen beschikken en 4 terminals. Totale capaciteit: 160 miljoen passagiers en 12 miljoen ton cargo. Maximaal vier vliegtuigen kunnen tegelijkertijd landen, 24 uur per dag. Het aantal vliegtuigen dat in de lucht zal moeten wachten voor ze kan landen wordt daardoor geminimaliseerd. Er komen meer dan 100.000 ondergrondse parkeerplaatsen voor personeel en passagiers en Al Maktoum International Airport zal ook met een hogesnelheidslijn verbonden worden met het bestaande Dubai International Airport. Toch is DWC meer dan een gewone luchthaven. Het ontwikkelingsproject, waarvan de centraal gelegen luchthaven slecht het centrale onderdeel vormt- is een zelfbedruipende stad binnen het emiraat en is twee keer groter dan Hong Kong. Uiteindelijk zullen hier 945.000 mensen wonen. Ter vergelijking: in Dubai leven er vandaag 1,8 miljoen. Landde gisteren een eerste cargovliegtuig dan worden de eerste passagiersvluchten in maart 2011 verwacht.

De grootte van een luchthaven wordt gemeten aan de hand van passagiersaantallen. De grootste luchthaven ter wereld ligt in Atlanta. Er werden in 2004 wel 84 miljoen mensen vervoerd via de luchthaven in Atlanta. Schiphol is de belangrijkste luchthaven van Nederland en staat op de 9e plek met 43 miljoen passagiers.

Qua passagiers: Atlanta, Qua vrachtverkeer: HongKong. Beide samen: Londen.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/World%27s_bus...

1e: Atlanta 2e: Chicago

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100