Als vrouw alleen in Praag en/of Boedapest, is dat veilig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk het wel. Je moet natuurlijk niet ´s avonds in je eentje bepaalde (achter)buurten bezoeken. Zolang je echter alert blijft, en een beetje in de drukkere plekken blijft, lijkt het mij prima te doen. http://www.lonelyplanet.com/thorntree/thread.jspa?threadID=1313774 Toegevoegd na 4 minuten: http://www.flyertalk.com/forum/europe/1049684-safe-travel-alone-prague-young-female-asian.html Deze vraag is dus vaker gesteld aan mensen (zie links) die in praag wonen, en ze zeggen allemaal dat het vrij veilig is in Praag.

Overdag zijn beide steden veilig. In de avond/ nacht kan je je als je je onzeker voelt met taxi's laten vervoeren. Deze zijn in Praag en Budapest zeer betaalbaar. Toegevoegd na 4 minuten: Gezien je leeftijd ga ik je aanraden om in een hostel te gaan zitten. De perfecte plek om met andere jongeren contact te maken. En dan als groep uit te gaan. Is veel veiliger dan alleen

Bronnen:
http://www.aroundtheglobe.nl/hostels/

Ik was in beide steden alleen in de jaren 70 en ik heb me nooit angstig gevoeld. Ik was een oaar jaar geleden in Budapest en het voelde nog steeds goed aan.

Ja prima te doen; en zoals in iedere grotere stad: even opletten. mooie steden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100