Twee zonen gaan op vakantie naar Japan. Zijn er daar dingen de je als toerist beslist niet moet doen, of is Tokio zo'n wereldstad dat 'alles' kan?

Ze hebben zich nauwelijks voorbereid. Wat zijn dingen waar ze op moeten letten? Is het er erg crimineel? Moet je om bepaalde omgangsvormen letten (anders dan de normale)? Zijn er dingen die daar heel slecht vallen als je ze doet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De cultuur is heel anders, ze zullen hun ogen uitkijken. En veel fouten maken. Japanners zijn te beleefd om dat te laten merken. In hun ogen zijn we wat etiquette betreft gewoon kleuters, die veel vergeven moet worden. Eten op straat wordt vrijwel niet gedaan, als je iets koopt zoals ijs ofzo, eet je het ter plekke op, dat mag dan weer wel. Prullenbakken zul je op straat niet vinden, men verwacht dat je je troep weer mee naar huis neemt. Ik heb er een prima vakantie gehad, Japanners die wat engels spreken zullen dat graag op u uitproberen, maar verwacht verder veel handen en voeten werk. Verder zich als beleefde gasten gedragen, veel knikken enzo, een dat doe je ook verkeerd, maar daar is ook begrip voor, dan gaan ze een geweldige ervaring tegemoet (zou ook wel weer terugwillen)

Je mag ook niet roken buiten je heb volgens mij een vak met een getrokken lijn daarin moet je staan ze delen zelfs een boete uit geloof ik

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100