Heeft Frankrijk een ander stopcontact?

Ik ga op vakantie :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, Engeland wel

Nee, Frankrijk heeft dezelfde stopcontacten als België, de geaarde stopcontacten hebben een aardpen die naar buiten steekt, maar normale eurostekkers passen er gewoon op. Toegevoegd na 3 uur: Bij geaarde stekkers moet je opletten of er een gat zit op de plaats waar de aardpen van het stopcontact zit. Veel geaarde stekkers zijn tegenwoordig universeel uitgevoerd, ze passen in Nederlandse (Duitse) stopcontacten met randaarde én in de Franse met een aardpen. Een voorbeeld op het tweede plaatje.

Als antwoord op mijn reactie, hierbij een afbeelding van een reisstekker. (rare zin, maar t is om je te helpen!)

Ja met aardpin. Dus allen als je een toestel/caravan hebt met geaarde stekker heb je een adaptor nodig.

Nee, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen heeft Frankrijk dezelfde stopcontacten als wij hier in Nederland. Voor eventuele toekomstige vakanties van je heb ik hieronder een linknaar een site waar je per land kunt kijken welke spanning en welke stopcontacten ze hebben: http://kropla.com/electric2.htm Fijne vakantie!

Ja, stopkontakt heeft uitstekende aardpen

Ligt aan welke streek je gaat bezoeken. Er zijn streken waar de stopcontacten wel het zelfde zijn.

Ik neem altijd een stekker mee, je weet nooit waar je terecht komt, zeker een haardroger heeft van die dikke pinnen en die passen niet altijd overal in. In het Zuiden heeft de tijd soms stil gestaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100