Hoe voorkom je muggenbeten in het buitenland?

Hallo,

Ik ga voor een maand op reis door landen
in Azie. Maar ik lees allemaal verhalen over gevaarlijke
ziektes die je daar kunt oplopen door muggenbeten.

Ik reis door China en Thailand.

- Hoe groot is de kans dat je een gevaarlijke ziekte oploop?

- Wat is de kwaliteit van de medische voorzieningen
in China en Thailand?

- Wat moet je allemaal meenemen om muggenbeten
te voorkomen?

Is het echt zo erg of valt het allemaal wel mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik word helaas vaak gebeten door die krengen. Ze zijn er vooral 's morgens vroeg en 's avonds laat als je lekker op een terrasje zit. In Indonesie waar ik vaak ben geweest kun je 's avonds beter een lange broek dragen. In hotels zet je de airco maar wat hoger. (muggen hebben een hekel aan wind en kou). Deet is inderdaad een goed middel. Azeron als je gestoken bent. Malaria komt geloof ik ook niet voor in Thailand. Die tabletten zijn ook niet zo geweldig om te slikken vind ik. Dengue (knokkelkoorts) wordt ook door muggen overgebracht en komen vaak voor 's morgens bij water of in de avonduren. Deze laatste mug gele mug of dengue mug is ook zeer vervelend.

Je hebt van dat citroen spray dat muggen wegjaagt van de rest heb ik helaas geen verstand

Insmeren met insectenmiddel met hoog DEET gehalte Malariatabletten halen bij de apotheek. en eerst bijgaande link goed lezen

Bronnen:
www.gezondopreis.nl

Je wordt zowiezo ingeënt tegen verschillende ziektes. Verder is het verstand spullen mee te nemen die werken tegen ''normale'' muggebeten.

Biergisttabletten slikken! Informeer eens bij de drogist, want muggen hebben dáár vaak niet van terug....

Een middel waar DEET inzit is het enige dat werkt tegen muggen en je kunt misschien ook een klamboe meenemen.

Ik zie halve antwoorden. Volgens mij heb je in Thailand geen malaria (Ik weet dit niet zeker). Van China weet ik het niet. Als je gaat reizen naar dit soort landen heb je waarschijnlijk een aantal injecties tegen tropische ziekten nodig. (bijvoorbeeld Hepatitis A en DTP).Deze worden voor een groot deel vergoedt door je ziektekostenverzekering, dus waarom zou je ze niet halen en risico nemen. Neem naar de GGD of een ander vaccinatiecentrum je reisplan mee. Aan de hand daarvan kunnen ze zien of je malariaprofylaxe nodig hebt en voor welke ziektes je moet worden ingeënt. Doe dit ongeveer 6 weken voor vertrek of anders zo snel mogelijk Malariaprofylaxe sluit natuurlijk andere anti muggenmiddelen niet uit. Die heb je nog steeds nodig. Het GGD advies is een middel met 30% Deet. Een hoger percentage werkt niet beter, dus waarom zou je meer betalen Toegevoegd na 4 minuten: Even mezelf herstellen. Thailand heeft wel een malaria risico. Maar of dat het hele land is? Toegevoegd na 9 minuten: Mijn eigen ervaring met een Thais ziekenhuis in Chang Mai is zeer positief. Kom je ergens terecht in een ziekenhuis dat je niet vertrouwt!! Ga dan naar een privé kliniek Toegevoegd na 13 minuten: Nog maar een toevoeging. Veel injecties zijn meerdere jaren geldig (v.b. DTP 10 a 15 jaar)

Bronnen:
http://www.careplus.eu/nl/voorkom-insecten...
www.gezondopreis.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100