mag ik met 16 jaar alleen op vakantie

Mag ik op mijn 16 jarige leeftijd alleen op vakantie naar bijv. turkije of spanje? kan ik een vliegtuig en hotelkamer krijgen op mijn leeftijd? zo ja mogen er dan ook 15 jarige mee? zo nee mag dat wel als er een 17jarige of 18+er meegaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor het boeken van de meeste hotels moet je echt 18 zijn. Of je met 16 jaar alleen op vakantie mag? Dat ligt dan weer meer aan je ouders, al vraag ik mij af of ze het goedkeuren. Je bent met 16 jaar (en zeker met 15) gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Als je mijn kind was geweest had je op vakantie gemogen in Nederland, op een hele saaie camping, ver van alle uitgaansgelegenheden ;-)

Ligt er aan of je met een reisorganisatie (zoals GOGO) wil gaan of zelf een vliegticket en hotel boekt. Bij een jongerenreisorganisatie kun je meestal al vanaf in ieder geval je 16e mee, afhankelijk van het land van bestemming. Houdt er wel rekening mee dat het mogelijk is dat er uitgaansgelegenheden zijn waar je wel pas vanaf je 18e naar binnen mag. Lees altijd goed de voorwaardes voordat je iets boekt waar je achteraf niet oud genoeg voor bent!

Mijn zoon is na zijn schoolexamen,16 jaar was hij met een paar vrienden naar turkije geweest,moest wel een handtekening van de ouder hebben bij het boeken bij het reisbureau. ze zaten in een geweldig luxe hotel,en alle waren 16 jaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100