Stel je wil een poosje (2 tot 10 dagen) alleen zijn, waar kun je dan heen?

En dan niet bij vrienden slapen maar echt ergens even alleen zijn, met zo min mogelijk kosten. Kamperen in een tent ook buiten gesloten. Dit in Nederland omgeving Overijssel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat dacht van je van 10 daagse retraite. Je hoeft er in principe niet voor te betalen, maar donaties worden natuurlijk gewaardeerd. Je bent wel met andere mensen, maar er word NIET gesproken en absoluut geen contact gemaakt. Je bent dus eigenlijk helemaal alleen. Het makkelijke is wel dat je eten en slaapplek verzorgt worden. Het gaat om de pure meditatie leer van de Boeddha genaamd Vipassana. Er zijn overal ter wereld vestigingen van te vinden, ook in Nederland. check. www.dhamma.org voor meer informatie. Ik heb het ook eens gedaan, echt aan te raden!

probeer eens n retraite in een klooster, maakt niet uit of je wel of geen religieuze ideeën hebt. Ik weet niet welke kloosters de gelegenheid bieden, maar er zijn er wel Google is ook hier je vriend. een hotelletje boeken kan ook natuurlijk Toegevoegd na 30 minuten: Heb even jouw profiel bekeken, denk dat je je daar wel thuis zult voelen, ik denk dat in Zundert en Achelse kluis wel gelegenheid is, hoewel dat wel wat verder van jouw woonplaats is, maar ik ben meer bekend in mn eigen streek

Er zijn diverse kloosters die retraites aanbieden. Sommige daarvan bieden (eisen) zelfs grotendeels stilte. De meeste kloosters laten je verder je eigen gang gaan, je hoeft niet mee te doen aan het kloosterleven. Het enige dat ze van je verlangen, is dat je het kloosterleven respecteert, en dat je niets en niemand verstoort of lastigvalt. Zoek eens op klooster en/of retraite, dan vind je vast iets dat aan je wensen voldoet.

Rust zoeken in een klooster? http://www.kloosterzwolle.nl/

Of je kunt een Bed & Breakfast zoeken ergens. Is niet al te duur, heb je vaak een eigen kamer en kun je op je gemakje een voor jou onbekende stad bezoeken of een natuurgebied oid.

Een Stay Okay hotel. Vroeger noemde je dat een jeugdherberg, maar je hoeft niet jong te zijn om er te mogen logeren en ze hebben tegenwoordig ook privé- kamers in plaats van slaapzalen. Het is niet duur en er zijn 29 vestigingen in Nederland. Verder bestaan er trekkershutten op sommige campings. dat zijn mini-blokhutjes.Elke Trekkershut beschikt over een tafel, stoelen, vier bedden en een eenvoudige kookmogelijkheid. Het grote voordeel van de Trekkershut is dat je geen tent, slaapmatjes of een kooktoestel meer hoeft mee te zeulen. Voor een slaapzak en een kussensloop moet je wel zelf zorgen. In sommige hutten is verwarming aanwezig, zodat je het ook in het voor- en naseizoen warm hebt. Je maakt gebruik van de sanitaire voorzieningen van het terrein waarop de hut zich bevindt. De laatste jaren zien we naast de standaardhut ook de Trekkershut Plus en de Trekkershut Comfort verschijnen. Dit type Trekkershut biedt meer luxe.

Zoek een leuke host in Nederland op www.couchsurfing.org. Zelf heb ik ook een profiel onder de naam Black Blossom

Er zijn ook verpleeg/rust/bejaarden huizen van humanitas, waar je een kamertje kunt huren, dat is niet heel erg duur. Je zou even moeten zoeken op humanitas in overijssel! En oudere mensen zullen je niet zo snel overlast bezorgen!

In Lettele heb je een hele fijne B&B, Klein Koerkamp. Het is een melkveebedrijf waar je je snel thuis zal voelen maar waar je ook je privacy hebt. Er is een grote woonkamer en boven een klein keukentje met magnetron, koelkast en koffietapparaat. Verder kun je er goed wandelen in de Oostermaat en ook Deventer ligt op slechts 7 km. Een aanrader!

Bronnen:
eigen ervaring, al 5 keer geweest
http://www.ervekleinkoerkamp.nl/bed-en-breakfast/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100