Leuke plaatsjes/cafeetjes/... in Amsterdam die niet in de toeristische info vermeld staan.

Wij vertrekken morgen voor een weekendje naar Amsterdam. Heel wat musea, winkels, restaurants zijn volgens de info die ik vind heel interessant. Maar zijn er hier mensen die daar effectief wonen en mij leuke plaatsen kunnen aanbevelen die niet zo toeristisch zijn? Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

http://www.stedentrippers.nl/amsterdam/bezienswaardigheden/negen_straatjes.html Deze straatjes staan wel in diverse gidsen, maar zijn toch zeer zeker een bezoekje waard. Leuke, niet alledaagse winkeltjes en restaurantjes.

http://www.amsterdam-outsider-art.nl/ http://www.amsterdamoudestad.nl/bezienswaardigheden/hermitage Daar staat alles op.

hmm, niet toeristisch. Zelf vind ik de straat van de bloemenmarkt het leukste. Niet de bloemenmarkt zelf, maar de grachtenpanden aan de andere kant. Daar zit een leuke chinese winkel, een kerstwinkel, een prentenwinkel, enz. Ook kan je naar de boeddische tempel gaan in de zeedijk.

Ga lekker voor €8,- naar Sauna Fenomeen in de Eerste Schinkelstraat, om vervolgens ernaast voor €5,- een heerlijk driegangendiner te eten bij MKZ. http://www.saunafenomeen.nl/ http://www.xs4all.nl/~binnenpr/mkz.htm Wil je wat luxer uit eten dan raad ik The Golden Temple aan in de Utrechtsestraat. Daar kun je boven zitten op grote kussens met lage tafeltjes, omringd met kaarsen en hindoeïstische afbeeldingen. http://www.restaurantgoldentemple.com/ Ook echt een aanrader is om langs de KOCHXBOS Gallery te gaan in de Jordaan. Prachtige lowbrow art http://www.kochxbos.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100