Wat voor stekker kan ik gebruiken in engeland?

Ik ga binnenkort met school naar Engeland. We verblijven in een hotel, alleen in Engeland hebben ze Engelse stekkers. Waar kan ik redelijk goedkoop zo'n stekkertje vinden om de Europese stekker in een Engelse stekker te steken? Als jullie dan tenminste snappen wat ik bedoel. ;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Overal waar ze Europese naar Engelse reisstekkers verkopen: https://www.allekabels.nl/reis-stekker-adapter/1244/1907/reisstekker-europa-naar-engeland.html Reisstekker Europa naar Engeland, Geschikt voor gebruik in: Zie meer informatie, Voor apparaten met type stekker: C, F, Voor landen met type stopcontact: G, Maximaal vermogen: 2990 Watt, Spanning/stroomsterkte: 220 - 240 Volt / 13 A, Zekering: Ja, Geaard: Ja. Productcode: 1907

Deze zijn te koop bij o.a. ANWB, Handyman, Mediamarkt, Blokker, Gamma, Karwei, Bever, BCC en heel veel online sites. Keuze genoeg dus.

Verloopstekkertjes zijn op veel plaatsen te koop, maar het goedkoopst is helemaal geen verloopje te gebruiken: Met een trucje kun je een europese platte stekker met ronde pennen in een Engels stopcontact steken. Je moet dan met een geschikt voorwerp in het gat voor de aarde-pen steken waardoor de veiligheidsklepjes voor de spanningvoerende gaten openen. Een sleutel of een schroevendraaier werkt prima, het kan geen kwaad omdat de aardeaansluiting geen spanning voert. Je kunt dan zonder probleem de platte stekker (of adapter) insteken waarna je het voorwerp uit de aardeaansluiting kunt terugnemen. Als je naderhand de stekker eruit trekt dan sluiten de klepjes weer. Denk er wel om dat bij elk Engels stopcontact een schakelaar zit, deze moet je natuurlijk wel inschakelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100