Hoe onderzoekt een land bij een visum aanvraag of ik een crimineel verleden heb?

Stel, ik vraag een visum aan voor Nieuw Zeeland. Één van de eisen voor een visum is dat je geen crimineel verleden hebt. Hoe onderzoekt Nieuw Zeeland dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij de douane kan men navraag doen over eventuele criminele activiteiten of wel strafblad in het land van herkomst bij justitie.

Toegevoegd op 28 juni 2019 08:25: bron
Bronnen:
https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/...

Het allerbelangrijkste: als de aanvrager weet dat er in de Justitiële documentatie negatieve aantekeningen staan, raad ik hem aan contact op te nemen met de ambassade van New Zealand in Den Haag. Als je korter in New-Zealand wilt verblijven als toerist heb je daarvoor geen visum nodig. Dat betekent niet dat er helemaal geen papierwerk is dat ingeleverd moet worden. Je moet in bezit zijn van een geldige paspoort. Ook als je vertrekt uit New-Zealand, moet je paspoort nog minimaal een maand geldig zijn. Je moet kunnen bewijzen dat je voldoende financiële middelen hebt om langer in New-Zealand te verblijven. Je moet kunnen laten zien dat je een retourticket hebt of een ticket naar je volgende reisbestemming. Alles naar waarheid invullen is je eigen verantwoording de gegevens worden op de ambassades niet standaard gecontroleerd. De aanvrager weet zelf wel of hij onder een speciale categorie valt, bijvoorbeeld wegens aantekeningen in zijn justitiële documentatie. In dat geval is er speciale toestemming van de ambassade nodig om te reizen naar New-Zealand. Al is het maar voor een winkeldiefstal van tien jaar terug, is het aan te raden dit even na te vragen op de betreffende ambassade. Vul je de documenten niet naar waarheid in dan loop je een groot risico. Ook met de nieuwe visumvrijstelling kom je niet zomaar langs de douane in New-Zealand. Je moet namelijk ook je ingevulde New Zealand Passenger Arrival Card, die je in het vliegtuig krijgt, tonen. De kaart moet volledig worden ingevuld, geen regeltje overslaan. En alles naar waarheid, daar zet je je handtekening voor. De douane-ambtenaren daar zijn zeer streng en hebben een neus voor zaken die niet kloppen. Als men eruit gepikt wordt voor controle zou je wensen dat nog je thuis onder je dekbed ligt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100