Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan je rolgordijnen in cassette vorm op spanning stellen?

Gaat om rolcassettes uit 1994 van een dethleffs caravan. Ik weet het merk niet van de cassettes. Links zitten een paar stelgaatjes maar weet niet hoe het werkt.

Picture for question
10 maanden geleden
1.3K
SimonV
10 maanden geleden
ChatGPT (voor wat het waard is):
Om rolgordijnen in cassettevorm op spanning te stellen, volg je over het algemeen deze stappen:
1. Zoek naar kleine schroeven of mechanismen in de buurt van de uiteinden van de cassette.
2. Gebruik een schroevendraaier om de schroeven los te draaien waarmee de spaninrichting is bevestigd.
3. Nadat je de bevestiging hebt losgemaakt, kun je de spanning aanpassen. Dit kan worden gedaan door aan een spanwiel te draaien, het verplaatsen van een veermechanisme of het aanpassen van een ander type spaninrichting.
4. Nadat je de spanning hebt aangepast, test je het rolgordijn door het langzaam op te trekken en te laten zakken. Zorg ervoor dat het rolgordijn soepel en gelijkmatig beweegt zonder vast te lopen of te snel naar beneden te vallen.
5. Als je tevreden bent met de spanning, bevestig je de spaninrichting opnieuw door de schroeven of bevestigingsmechanismen stevig vast te draaien.
soundstorm
10 maanden geleden
Er zit links 2 schroefjes onder elkaar. Welke moet je gebruiken om te spannen en moet je met de klok meedraaien om te spannen ?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef als eerste antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding