iPhone of Android?

of toch gewoon een ouderwetse mobiel met S60 of zelfs dat niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik gebruik nu ruim 3mnd de G1 Android en kan concluderen dat het de beste telefoon is die ik ooit gehad heb. Dus als je het mij vraagt; kies de android.

Hoe later een ontwikkeling hoe beter... Android dus... Het is open... en de fouten die iPhone heeft laten liggen zijn of worden opgelost... Maar een koelkast (dat is voor insiders een oud mobieltje) voldoet prima hoor... Je praat erin en de persoon die je belt praat terug, zo kan er een gesprek ontstaan, meer dan voldoende, dacht ik...

iPhone. Een iPhone is een beleving, met door het enorme aantal gratis Apps. Heb zelf een HTC TytnII, waar ik enorme spijt van heb. Maar ja, de iPhone was er toen nog niet. Een argument tegen de iPhone zou T-Mobile kunnen zijn.

gewoon een simpel toestel. Ik vind die nieuwe dingen geweldig maar ik maak ze allemaal kapot; ze vallen van de 3e verdieping uit het raam, ze belanden in de wasmachine, er rijden auto's overheen, ik heb het allemaal meegemaakt.. dus nu een van 35 euro en die heb ik al een jaar zonder dat er iets raars mee gebeurt (blijkbaar maak ik alleen duurdere toestellen daadwerkelijk kapot).

Iphone heeft vooralsnog de beste propositie voor een breed publiek. Bovendien heeft Android een beetje hoger "nerd" gehalte en voelt een beetje als het verschil tussen Windows en Linux. Ik denk daarom dat hoewel Android een eind gaat komen voorlopig Iphone nog wel de marktleider blijft. Een goed voorbeeld is een Engels onderzoek waaruit bleek dat 90% van de vrouwen als ze een nieuw telefoontje nemen gaan voor een Iphone voor voor de hand liggende redenen namelijk ijzersterke vormgeving.

Je hebt natuurlijk ook nog Windows mobile maar dat vind ik helemaal drama. Ik heb zelf een Samsung Omnia maar vind het geen goede combinatie. Android heb ik alleen op youtube filmpjes gezien en de iPhone meerdere keren mee gespeeld. Misschien zou je dus eens naar youtube filmpjes moeten kijken als je zelf voor de keuze staat. Of natuurlijk een uitgebreide demonstratie vragen in de t-mobile winkel. Zij willen je alleen maar het abo verkopen, het maakt ze niet uit welke telefoon ze je mee geven.

IPHONE!

Android, Puur de vrijheid

Ik zou kijken naar wat je ermee wilt. Wil je goede foto's maken? Dan zijn de huidige iPhone en Android toestellen niets voor jou. Wil je internetten? Dan kan je kijken naar de iPhone of Android. Bedenk eerst eens wat dingen die je echt wilt op je nieuwe telefoon. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Android voor het idee van een open besturingssysteem, maar ik denk dat ik uiteindelijk een iPhone koop. Dit omdat er ontzettend veel zogenaamde 'Apps' zijn, die je telefoon uitbreiden met functionaliteit. Dit kunnen spelletjes zijn, maar ook applicaties die je de dichtstbijzijnde pinautomaat wijzen. Op Android zijn ook 'Apps' te downloaden die functionaliteit van je telefoon uitbreiden, maar deze zijn er veel minder dan bij de iPhone.

De iPhone is het snelste met Internet volgens testen. Je moet voor dat toestel kiezen waarvoor je die functionaliteit wilt hebben. Denk ook even na over de batterijduur, wat dat verschilt behoorlijk bij deze toestellen. Dus S60 of OSX of WM6.1 of toch Android? Kijk welke functies je wilt hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100