Als je een SIM kaart verwisselt, kun je die dan niet meer gebruiken?

Ik heb altijd goedkope mobieltjes, maar ik kon een iPhone 4S kopen zo goed als nieuw, met een nieuwe ongebruikte SIM kaart. Dit is een hele opwaardering voor mijn telefoon ervaring...
Wegens de carrier waarvan ik de service koop, kan ik deze telefoon alleen gebruiken waar ik woon, niet in het buitenland.

Nou heb ik net ergens gelezen dat je wanneer je naar een ander land gaat een SIM kaart van dat land kan kopen, en daarmee dan in dat andere land de telefoon gebruiken.

Ik heb altijd gedacht dat je een SIM kaart die je uit een telefoon haalt niet meer gebruikt kan worden.
En daarnaast, wat gebeurt er met de telefoon als de SIM eruit wordt gehaald?

Ik weet bijna zeker dat als ik een antwoord krijg, ik nog meer vragen heb. Kan ik die dan gewoon bij deze vraag voegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan SIMkaarten wisselen tot je een ons weegt, ik weet niet hoe je aan dat onjuiste denkbeeld komt, maar ik heb vaak zat in het buitenland SIM's gewisseld, SIM van mijn provider in de telefoon van mijn vriendin gestopt en andersom. En wat dacht je van een nieuwe telefoon kopen en daar de SIM indoen? Misschien heb je ooit een verkeerd idee gekregen door de term SIMlock. Daarbij zijn sommige telefoons door een provider zo ingesteld dat deze alleen SIMkaartjen slikken van die provider, maar die SIMlock kan je er zo af laten halen en op SIMonly toestellen zit dat niet en op SIMabonnementen vaak ook niet (of nooit, weet ik niet want gebruik al jaren geen vast abo meer). Toegevoegd na 1 minuut: En daarnaast, wat gebeurt er met de telefoon als de SIM eruit wordt gehaald? Daarmee gebeurd niks bijzonders, je kan er allen niet mee bellen of gebeld worden of gebruik maken van 3G, je kan wel gewoon al het andere er mee doen. Zo zullen er vast wel kinderen zijn die met de afgedankte smartphone van hun ouders zitten te gamen en dus nog steeds apps downloaden via Wi-Fi. Toegevoegd na 4 minuten: "Ik heb altijd gedacht dat je een SIM kaart die je uit een telefoon haalt niet meer gebruikt kan worden." Kan je zo weer gebruiken in dezelfde telefoon en een andere.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100