Is er iets an te doen, sls je telefoon is afgetapt, dus al mijn gesprekken afgeluisterd worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan een scrambler er op zetten http://www.pimall.com/nais/telephonescrambler.html Is erg duur, maar je gesprekken worden wel versleuteld en is niet meer af te luisteren (tenzij er echt grof geschut ingezet gaat worden). Hier ook nog een artikel + verwijzing naar scrambling software http://edition.cnn.com/2012/08/11/tech/silent-circle-encryption/ Je kan ook een wegwerp (prepaid, ook met in series een burner phone) gebruiken. Als je die aanschaft en direct belt, kan je ook niet afgeluisterd worden.

Het afluisteren van telefoongesprekken gebeurt met een technisch hulpmiddel. Als je vermoedt dat je wordt afgeluisterd kun je wel een app aanschaffen waarbij je het mobieltje extra beschermt en het veiliger wordt, maar dat is vrij kostbaar. Een scrambler kost al snel € 300,00 en heeft alleen zin als degene die jij belt het andere deel van de scrambler heeft om jouw boodschap te decoderen. Eenzijdig aanschaffen van een scrambler is dus nutteloos. Als je een zgn prepaid, burner phone aanschaft maak je jezelf verdacht, aangezien deze speciaal in het criminele circuit gebruikt worden. Voornamelijk éénmalig voor afspraken in de drugswereld. Degene waar je mee belt moet dezelfde veiligheidsstappen nemen – als jij wordt afgeluisterd heb je niets aan je eigen voorzorgsmaatregelen. Beter is om eerst na te gaan of de gesprekken werkelijk afgeluisterd of afgetapt worden. Let op de batterijtemperatuur, vind je dat je batterij sneller leegloopt dan voorheen, duurt het afsluiten langer, worden er plotseling programma’s of apps buiten jouw wil om geïnstalleerd, is er achtergrondgeruis of vervorming. Heel wat van de zaken kunnen ook andere oorzaken hebben – zoals interferentie (de gelijktijdige werking van twee bewegingen die elkaar belemmeren of versterken, vooral van trillingen of golfbewegingen), te veel bellen waardoor de batterij snel leeg is / je batterij warm aanvoelt. Het wordt een ander verhaal wanneer er meerdere problemen tegelijk voorkomen. Zodra je zeker weet of denkt te weten dat je afgeluisterd wordt, kun je beter eerst de hulp inroepen van de telefoonmaatschappij om zekerheid te krijgen. Als zij het afluisteren daadwerkelijk constateren kunnen zij niets doen, je zult aangifte moeten doen bij de politie. Maak enkel gebruik van deze mogelijkheid wanneer je honderd procent zeker bent dat je afgeluisterd wordt. Houdt er ook altijd rekening mee dat het misschien diezelfde politie (of overheid) is door wie jij afgeluisterd wordt. Toegevoegd na 10 minuten: https://www.politie.nl/themas/afluisteren-en-of-tappen.html#alinea-title-hoe-verzamelt-de-politie-bewijs-via-aftappen

Bronnen:
http://computertaal.info/2015/02/20/privac...
http://nl.urbandictionary.com/define.php?t...
http://www.sanneterlingen.nl/2013/10/21/be...

De enige die mag aftappen is de politie. En enige manier dat het aftappen gestopt wordt is door de politie te vragen om het te stoppen. Als de politie geen reden heeft om af te tappen en het aftappen gaat door, dan kan er via de rechter gevraagd worden dat het aftappen stopt. Naast de politie is voor het aftappen of afluisteren van telefoons de medewerking nodig van de telefoonprovider nodig. Dus je kunt ook deze vragen of zij er wat aan kunnen doen. Als de politie of ander bevoegd gezag niet achter het aftappen zit, dan kan de politie helpen zodat het aftappen stopt. De gesprekken met advocaten en artsen dienen vertrouwelijke te zijn, dus deze gesprekken mogen niet afgeluisterd worden. En in extreme gevallen worden de verslagen van dit type gesprekken verwijderd uit de verslagen nadat getoetst is of het een gesprek is dat valt onder deze geheimhouding. Als het gaat over de nationale of internationale veiligheid, dan mag en kan er veel meer. Er zijn ook andere manieren van communiceren dan de telefoon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100