Hoe stop ik telemarketing!?

Ik heb een keer mee gedaan aan een enquete en daar mijn telefoon nummer ingevuld en sindsdien wordt ik elke week 5 keer gebeld. Als ik me nu aanmeld bij het bel me niet register, wordt ik dan ook door die instanties niet meer gebeld of worden omdat ik zelf m'n nummer heb gegeven zij wel toegestaan? Hoe los ik dit op ik wil het liefst geen nieuw nummer natuurlijk! voorheen werd ik echt nooit gebeld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het bellende bedrijf aan het eind van het telefoongesprek je doorschakelt naar het 'aanmeldingsbandje' van het bel-me-niet-register word je daarna niet meer door dat bedrijf gebeld, als je je aanmeldt. Het wordt geheel anders als je zelf het initiatief neemt om gebeld te kunnen worden, bijv. door klant te worden bij een bedrijf. Of door (heel onverstandig) je telefoonnummer achter te laten bij promotionele acties op bijv. beurzen of op straat. Want ook dan heb je zelf het initiatief genomen. In het slechtste geval word je nummer doorgeven aan 'zorgvuldig geselecteerde partners' van zo'n bedrijf.

Opnemen en zeggen dat je niet meer geïnteresseerd bent en niet meer gebeld wil worden. Heeft bij mij gewerkt.

Wanneer ze weer bellen moet je vragen of ze je in het recht van verzet zetten. Dat zijn ze verplicht. Je telefoonnummer wordt dan uit het systeem gezet. Je krijgt dan een aantal vragen, van degene die je belt, waar je op moet antwoorden , niet via een omleiding. Na het gesprek zit je in het recht van verzet van het bedrijf die de opdracht gaf om jou te bellen. Ze mogen dan niet meer bellen, dan is het zelfs strafbaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100