Ik heb schade aan mijn nieuwe mobiel door iemand anders er zitten krassen op het scherm maar hij doet het nog kan ik deze schade laten vergoeden?

Ik zat in de klas met mijn mobiel in mijn hand. Blijkbaar vond iemand het grappig om mijn stoel naar achteren te trekken. Hierdoor vloog mijn mobiel door de lucht en gleed een stuk verder op de grond.
Nu heb ik mijn mobiel 2 keer eerder laten repareren eerste keer was het mijn schuld en 2de keer een vriend die mijn mobiel liet vallen. Toen heeft onze verzekering betaalt. Nu zeggen mijn ouders al dat onze aansprakelijkheidsverzekring dit niet gaat vergoeden.
Wat is het beste wat ik kan doen? Want hij wilt niet betalen

Toegevoegd na 43 seconden:
Nu zitten er krassen op het scherm maar hij doet het nog wel

Weet jij het antwoord?

/2500

Vraag een schadeloosstelling via jouw verzekeringsagent aan bij de verzekeraar bij wie de ouders van je klasgenoot zijn aangesloten. Hiervoor moet je echter wel kunnen bewijzen dat hij hier daadwerkelijk verantwoordelijk voor was. Zijn er beelden van het voorval? Dit is slechts een veronderstelling van mij, ik weet niet in elke mate de verzekeraar van je klasgenoot wil tussenkomen. Je hebt echter niks te verliezen. Je kan natuurlijk ook een klacht indienen bij de politie en je burgerlijke partij stellen. Daardoor kan de rechter je een vergoeding toekennen voor de geleden schade. Ook kan de rechtbank opteren om een minnelijke schikking toe te kennen. Een minnelijke schikking is een akkoord tussen jou en de tegenpartij waardoor een gerechtelijke procedure vermeden kan worden.

Bronnen:
FOD Justitie

Vaak vergoeden verzekeringen dat niet omdat het eigen risico vaak hoger is dan de schade

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100