Ik sta in het bel-me-niet register, maar wordt nog steeds gebeld, hoe kan dat?

Ik werd net voor de zoveelste keer gebeld door een callcenter terwijl ik al lang in het bel-me-niet register sta. Hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

niet alle firma's zijn ingeschreven bij bel me niet en kunnen dus vrij doen wat ze willen.Er is daar rond geen wettelijke verplichting.

Ik heb hier net zulke goede (maar niet heus) ervaringen mee. Behalve de bedrijven die hier in het geheel niet aan mee doen, blijken ook bedrijven waar je op één of andere manier een contact/contract mee hebt zich niet te onthouden van telefoontjes om je over te halen tot iets anders. Dat leggen ze ook doodleuk zo uit, ja meneer/mevrouw wij doen mee aan het bel-me-niet register maar onze eigen klanten mogen we dan wel bellen. Heel fijn.....

Telkens als je weer eens opnieuw op iets gratis, goedkoops of aanbieding klikt toon je interesse voor iets. Dan bellen ze natuurlijk, ook al sta je in het belmenietregister. Je geeft tenslotte zelf aan dat je ergens in geinteresseerd bent. Ik sta zelf niet in het belmenietregister, maar ik wordt hoogstens eens per twee maanden gebeld. Gewoon je handen thuis houden.

Ik sta ingeschreven in het Bel-me-niet Register, maar word toch nog telefonisch benaderd door bedrijven. Hoe kan dat? Na uw inschrijving kan het soms gebeuren dat u nog wordt gebeld. In de volgende vier situaties kunt u, ondanks uw inschrijving in het Bel-me-niet Register, toch nog telefonisch benaderd worden: Verwerkingstijd inschrijving Klant of klant geweest van het bedrijf of organisatie Gevraagd om te bellen Marktonderzoek De inschrijving in het Bel-me-niet Register kan maximaal twee weken duren. Ook mogen bedrijven een belbestand vier weken lang gebruiken. Daarna moeten telefoontjes dus definitief stoppen. Krijgt u vanaf zes weken na uw inschrijving nog telefoontjes, dan kunt u een klacht indienen bij ConsuWijzer. Kijk voor meer informatie hieromtrent op http://www.consuwijzer.nl. Klant of klant geweest van het bedrijf of organisatie Blokkades in het Bel-me-niet Register gelden alleen voor bedrijven en organisaties waar u geen relatie mee heeft. Ook al bent u ingeschreven in het Bel-me-niet Register, dan mag u toch nog gebeld worden door bedrijven of organisaties van wie u klant bent (geweest) voor een vergelijkbaar product of dienst. Wenst u niet meer benaderd te worden door een bedrijf of organisatie waarvan u klant bent (geweest), dan kunt u bij het betreffende bedrijf of organisatie aangeven dat u niet meer door hen gebeld wenst te worden. Bedrijven en organisaties zijn wettelijk verplicht dit te verwerken. Dit wordt het “recht van verzet” genoemd. Gevraagd om te bellen U heeft zelf gevraagd om door het betreffende bedrijf of organisatie gebeld te worden. Marktonderzoek Ook kunt u nog worden benaderd voor telefonisch marktonderzoeken. Het is niet mogelijk om uw telefoonnummer bij het Bel-me-niet Register voor marktonderzoek te blokkeren. Indien u niet meer gebeld wilt worden door marktonderzoekbureaus kunt u zich inschrijven bij http://www.onderzoekfilter.nl Het zou dus kunnen dat je nog maar kort geleden je ingeschreven hebt bij het bel-me-niet-register.

Bronnen:
https://www.bel-me-niet.nl/vragen/ik-sta-i...

Dat heeft te maken met het verschil tussen het Bel-me-niet-register en het Recht van verzet. Als je klant bent (geweest), of bijvoorbeeld een enquete hebt ingevuld mogen ze jou nog bellen. Als je je aanmeld voor het Recht van Verzet voor dat betreffende bedrijf, mogen zij jou wettelijk gezien niet meer benaderen. In de bijgeleverde link meer uitleg hierover.

Bronnen:
http://goo.gl/IUq6jS

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100