kan iemand die in spanje woont 0031 voor zijn 06 nr hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan wel, maar dan heeft ie een Nederlandse provider. Bijvoorbeeld: Als ik ga verhuizen maar ik houd mijn (prepaid) toestel en nummer en dat waardeer ik op via de PC of per SMS, dan blijft de landencode gewoon bestaan.

Je 06 nummer is virtueel. Je toestel wordt geïdentificeerd met een unieke code (nummer) waar jij geen weet van hebt. De computers in het netwerk proberen dat nummer op te sporen. Als je telefoon aanstaat zend die om de zoveel tijd (elke seconde bijvoorbeeld) zijn identificatie uit. Er zijn verschillende masten die die code oppikken, en dan bepalen wie het sterkste signaal ontvangt. De kosten van een gesprek hebben niets te maken met de route van je telefoonsignaal. Providers weten waar je uithangt, omdat al die computers met elkaar communiceren, en berekenen op basis van de locaties een prijs.

Ik heb een twee landen sim, hierbij heb ik een Nederlands nummer ( 0031 - 06.....) en een Surinaams nummer (00597 - 07.....). In beide landen ik voor een gelijk tarief bellen, sms en data mogelijkheden. Ik neem aan dat dit ook voor Spanje tot de mogelijkheden geld. Toegevoegd na 15 minuten: Als ik in Suriname me ben dan kan men mij vanuit Nederland, mij op mijn Nederlands nummer bereiken, zonder extra kosten. Vanuit Suriname kunnen ze me in Nederland bereiken voor het plaatselijke tarief. Dus geen roaming kosten.

Bronnen:
www.telesur.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100