Is mobiel internet ip adres traceerbaar?

Ik wil graag weten of je mobiele 3g internet traceerbaar is. Bijv. van Telfort een abonnement, met een ip adres dat elke keer wijzigt als je hem uit en aan zet. Kan iemand alsnog via het ip adres dit terug traceren naar Telfort en daar opvragen wie die ip adres heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja. Dit is noodzakelijk om de wet te handhaven. Als je iets flikt dat belangrijk genoeg is, dan kan justitie Telfort vragen in de logs op te zoeken wie op dat moment dat IP-adres toegewezen had gekregen.

Je bent waarschijnlijk niet traceerbaar via ip , deze zijn dynamisch maar wel via mac adres en imei nummer dat geld voor zowel pc als smartphone maar deze gegevens zijn alleen beschikbaar voor de provider en juridisch alleen verkrijgbaar via een bevelschrift van justitie.

Er kunnen veel meer gegevens van je bewaart worden : Denk aan : Browser Besturingssysteem Hardware info

Zeker ben je traceerbaar met je mobiel Als je onherkenbaar wilt zijn, kijk dan eens op - www.switchvpn.com (enkele dollars per maand, identificatie als leaseweb.nl), ook voor je mobiel permanent instelbaar via VPN optie - www.hideme.be (gratis, identificatie als Franse internetter) - ga met je mobiel naar een open wifi point en surf daar mobiel, haal voor de zekerheid je simkaart eruit. Heb je echt wat te verbergen: koop dan speciaal voor dit wifi doel een gsm, betaal contant, en zorg dat je niet gefilmd wordt in de winkel als je deze telefoon koopt, of als je bij het wifipoint loopt te internetten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100