Kan het contract ontbonden worden omdat tmobile de btw verzwegen heeft?

Ik heb een contract bij tmobile afgesloten van 50€ per maand, op de factuur komt er nog is 10€ btw bovenop, wat ze dus niet hebben vermeld. Kan het contract hiervoor ontbonden worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat hangt ervan af. Als jij een 'consumentenabonnement' afsluit, dan moeten alle prijzen inclusief btw zijn vermeld in reclame-uitingen. Maar T-Mobile heeft ook zakelijke abonnementen. (Zie de site van hen.) Hoe is je abonnement tot stand gekomen?

Je hebt het contract tegen bepaalde voorwaarden geaccepteerd en onder die voorwaarden valt de prijs. Bij een zakelijk abonnement is het aannemelijk dat de prijs exclusief BTW is vermeld. Iedereen is BTW plichtig, dus jij ook. Heb je een zaak, kun je deze wel weer aftrekken en blijven jouw echte kosten beperkt tot de €50. Bij contracten voor consumenten is het verplicht om de inclusief-prijs te communiceren al mag het BTW deel wel gespecificeerd zijn. Heb je een consumentencontract afgesloten en is het BTW deel dat er nu op komt echt niet gecommuniceerd voor het zetten van de handtekening, dan valt dat onder contractbreuk en kun je de overeenkomst dus laten ontbinden. je zal dit wel aantoonbaar moeten maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100