kan ik het sim kaartje weer in een andere telefoon doen? het is namelijk abbo

Weet jij het antwoord?

/2500

Met abbo bedoel je abbonement neem ik aan? Ja je kan het in een andere toestel doen, mits die toestel geen simlock heeft.

Als de andere telefoon van dezelfde provider is het geen probleem !

Als je een compleet nieuwe telefoon gekocht hebt zonder dat deze bij een prepaid-actie inzat, dan kun je je simkaartje gewoon in die telefoon doen. Heb je een goedkoop mobieltje gekocht met beltegoed, dan zal je simkaart het er niet op doen.

Het simlock van een telefoon maakt dat je alleen een simkaart van de provider kunt gebruiken die de telefoon geleverd heeft. Als je een andere sim hebt van dezelfde provider dan kun je hem ook in deze telefoon gebruiken. Je kunt het simlock van de telefoon laten afhalen, veel onafhankelijke telefoonwinkeltjes leveren die service klaar terwijl je wacht voor € 10 à € 15, soms ook bij stalletjes op de markt. Na een jaar abonnement kun je elke telefoon kostenloos simlock vrij laten maken door de provider waar je de telefoon van gekocht hebt. De helpdesk geeft je dan via de telefoon de codes waarmee je zelf het simlock op kan heffen. Het is wel zo dat je je abonnement moet blijven betalen voor de volle contractperiode waar je voor getekend hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100