Kan ik mijn telefoonnummer meenemen als deze op iemand anders zijn naam staat? (zie uitleg)

Ik heb nu een abonnement op mijn vaders naam (bij afsluiten 2 jaar geleden nog geen 18) kan ik dit nummer nu meenemen en bij een volgend abonnement op mijn naam laten zetten. Zodat de abonnementnemer veranderd maar het nummer niet.

KPN rekent nu bijvoorbeeld 44,- euro (excl btw) voor het overzetten van de contractant.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij Vodafone heb ik het abonnement op mijn dochters rekening laten zetten, (dat was haar wens). Als ze over 2 maanden 18 wordt, kan ze met behoud van haar nummer, het contract overzetten op haar naam. Ik ga ervan uit dat zoiets kosteloos gaat. (Ik moet daar wel bij aanwezig zijn). Deze structuur werd opgezet in een overeenkomst onder de noemer: BAN/BEN stuctuur

Ja dat moet gewoon kunnen.

ik had dit met telfort, ik was net geen 18 en door me ma dus een abonnement laten afsluiten, ik weet niet hoe het zit met wat je zegt over overzetten van de contractant maar in principe kun je geen nummerbehoud aanvragen over een abonnement dat dus niet op jouw naam staat. Zelfde probleem, nieuw kaartje gekocht.

Het kan wel, via een omweg. Het is een vrij lange procedure, maar ik heb hem ook doorlopen toen ik 18 werd en een eigen abonnement wilde afsluiten (i.p.v. op naam van moeder). Wat je doet is eerst het abonnement wat nu op naam van je vader staat over laten zetten op jouw naam. Daarna kun je dat abonnement gewoon verlengen of een nieuw abonnement bij een andere provider afsluiten en je nummer over laten zetten. Het best kun je even de klantenservice bellen van de provider.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100