Kan iemand als je een vaste telefoon beantwoordt iets meesturen dat storing veroorzaakt in de telefoon?

Even extra uitleg denk ik.
Vanmiddag hebben mijn ouders een (engels) telefoontje gekregen dat zij de "Lucky Number" hadden en een reis naar de Bahama's gewonnen hadden, het enige dat ze nog moesten doen was op de 9 drukken.
Mijn ouders zijn gelukkig vrij nuchter (en wantrouwend) dus die hebben direct de telefoon uitgedrukt.
(en maar goed ook, want anders hadden ze zelf met de telefoonkosten naar Amerika gezeten om over andere ellende nog maar te zwijgen).

Hoe dan ook, sinds dat telefoontje zit er een storing op de (vaste) telefoonlijn. Alle vier de aangesloten toestellen hebben een irritante zoemtoon die begint al begint zo gauw de hoorn van het toestel gehaald wordt en die het hele gesprek door blijft zoemen.

Het lijkt me ergens ver gezocht, maar aangezien ik ook niet helemaal in toeval geloof wil ik hier toch vragen of het mogelijk is dat er op die manier ergens een storing in de telefooncentrale gebracht kan zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat je wordt gebeld met de melding dat je één of andere prijs hebt gewonnen, komt zo af en toe voor. Je wordt dan gebeld door een belcomputer. Die belcomputer draait een vooraf opgenomen tekst af. De geavanceerdere versies van die teksten stellen je ook vragen, bijvoorbeeld de vraag of jij op dat adres woont (en dus geen oppasser of gast bent), of de vraag of je een minuutje de tijd hebt. Daarna volgt een kleine pauze, waardoor het net lijkt of de persoon aan de andere kant naar jouw antwoord luistert. In werkelijkheid is er een pauze van een vaste tijd, en maakt het niet uit wat jij antwoordt - het is tenslotte een vooraf opgenomen tekst. Tot slot wordt je gevraagd, een 9 (of een ander cijfer) in te toetsen. Dat doet verder niets - de beller kan echt niets met jouw telefoon doen, da's technisch niet mogelijk. De DTMF-toon van de 9 komt echter wel door bij de ontvanger. Dat is voor de belcomputer de bevestiging dat jij nog luistert, en dat je de opgenomen tekst hebt gehoord en begrepen. Op dat moment word je doorverbonden met een medewerker. Het doel hiervan is dat de medewerker geen tijd verspilt aan mensen die niet thuis zijn, niet opnemen, de verbinding verbreken, enzovoort. Pas wanneer je de medewerker, een echt mens dus, spreekt, kan hij proberen jou te verleiden bepaalde gegevens te vertellen. Bijvoorbeeld de gegevens van je creditcard. Daarmee kunnen de oplichters dan geld van je rekening halen. Wat overigens geen probleem is, want jij kunt jouw bank vragen het geld terug te halen - de oplichters kunnen immers jouw handtekening niet laten zien. (vervolg in reactie)

Ik heb zojuist een mail hierover gekregen: Even een waarschuwing voor iedereen! Vaste en mobiele telefoon.... Ik geef deze wel door, omdat wij zelf al gebeld zijn met nummer: 0044141455114 (zie onder) LET OP !!!! Er wordt gebeld op een vaste telefoon, waarop een man vraagt: ”Met wie spreek ik?” zodat je duidelijk nogmaals je naam zegt. Dan vertelt de man dat je een grote prijs had gewonnen. Maar hij vertelt dat heel snel achter elkaar en laat soms pauzes vallen in dit gesprek. Het is een ingesproken bandje. Je moet de verbinding verbreken. Het zijn oplichters die als volgt te werk gaan : Zij vragen nogmaals naar je naam omdat ze die heel duidelijk uitgesproken willen hebben, daarna stellen ze gerichte vragen waarop jij met ja moet antwoorden en ze laten hiervoor ook de pauzes in het gesprek vallen. Vervolgens vragen ze je naar je adresgegevens en als je die geeft, monteren zij een vals bandje waarop staat dat jij iets hebt gekocht in Zwitserland. Op dat bandje is dan duidelijk te horen dat jij dat bevestigt en al je gegevens geeft en er dus aan vast zit. Bovendien kun je haast niet bewijzen dat het om een oplichting gaat. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Doe er je voordeel mee. LET OP Doorsturen op verzoek van de politie(en ook doen!!) Er wordt op de huistelefoon gebeld; Met de melding dat je een prijs gewonnen hebt. Of je een 9 wil toetsen om door te gaan!!!! Gooi de hoorn er op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100