Waarom gaat na een bepaalde tijd (vaak na 2 jaar) de accu van je telefoon zo snel en plotseling leeg?

Is het bij sommige mobiele telefoons aanbieders een (on)geschreven regel om na een bepaalde tijd de accucapaciteit (vaak bij een update) terug te schroeven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zal toeval zijn. De capaciteit wordt langzaam minder, het kan sneller lijken als je de telefoon meer gebruikt. Gemiddeld verliest de accu van een mobiele telefoon 20% van zijn capaciteit na 500 oplaadcycli en wordt gewoonlijk onbruikbaar na ongeveer 2500 oplaadcycli. Dit betekent dat je een merkbare daling van de batterijprestaties zult zien na: 8 maanden als je de telefoon twee keer per dag oplaadt. 16 maanden als je de telefoon eenmaal per dag oplaadt. 32 maanden als je een keer per twee dagen oplaadt.

Bronnen:
https://www.powerbankexpert.com/how-long-d...

Het kan verschillende oorzaken hebben. Google eens op 'batterij snel leeg' in combinatie met je type toestel en de update die je laatst gedaan hebt. Dan kom je wellicht al snel op de mogelijke oorzaak van het probleem en daarmee wellicht ook bij een oplossing. Er kan sprake zijn van een bug in de software van je laatste update. Als die bug inmiddels is hersteld in een nieuwere update, dan moet je gewoon nog een keer updaten om het probleem te verhelpen. Het kan echter ook liggen aan nieuwe of aangepaste apps die ineens veel op de achtergrond gaan draaien en zo ongemerkt veel van je batterij capaciteit verbruiken.

Bronnen:
https://www.galaxyclub.nl/nieuws/samsung-g...
https://www.iculture.nl/gids/sinds-ios-upd...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100