Welke snelheid van mobiel internet is minimaal nodig voor surfen en apps?

Ik ben aan het kijken naar een nieuwe mobiele telefoon. Nu maar eens eindelijk aan de smartphone, maar ik hoor veel mensen klagen dat hun mobiele internetverbinding zo traag is.

Ik heb een aantal providers bekeken en die laten verschillende snelheden zien, oplopend tot een theoretische snelheid van 14,4 mbps. Soms wordt er ook een praktische downloadsnelheid weergegeven en daar heb je denk ik meer aan.

Ik zal het mobiel internet niet gaan gebruiken voor filmpjes ofzo, maar voor internetten onderweg en een paar apps zoals routeplanner, facebook, mail en dergelijke.

Welke praktische snelheid van mobiel internet heb je dan minimaal nodig om een beetje fatsoenlijk te kunnen internetten zonder lange laadtijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1,5Mbps Heb net even speedtest gedaan binnen in huis* en haal 1,5 Mbit. Daarna de nu.nl app geopend en dat gaat gewoon vlot. Niet instant zoals je dat met een vaste verbinding gewend bent maar je zit ook niet te wachten. Zelfs de dumpert app laad een filmpje bijna direct en speelt deze af. 1,5 Mbit zal door elk abo gehaald worden (in principe) totdat je in een gebied komt waar je ver van een 3G mast zit. Tja daar helpt geen enkele theoretische maximum snelheid mee, net als zonder benzine te komen staan met een ferrari. Conclusie (van mij): Mensen die klagen over intersnelheid gebruiken aparte apps of zitten teveel in een buitengebied. Wellicht dat een andere provider helpt ivm met betere dekking, niet zo zeer de hogere snelheid die die provider dan aabiedt. *Wi-Fi is tijdelijk uitgeschakeld op de telefoon. Toegevoegd na 2 minuten: Die 1,5Mbit is dus vanuit een waarneming waarin deze met 2 apps voldoende is, als je Android apps weet die meer nodig hebben zet het in de reacties, zal ik die ook testen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100