Wat is beter, een tablet afsluiten of in slaapstand zetten?

Van bekende hoor ik verschillende antwoorden. De een zet hem nooit uit ,maar altijd op stand-by (ook s'nachts) en de ander zet hem uit als hij hem een geruime tijd niet gebruikt. Wie heeft hier een antwoord op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Uitzetten, ook in de stand-by stand verbruikt ie batterijen. Eén van de zwakke punten van tablet is de levensduur van batterijen. Hoe minder je deze gebruikt en weer oplaadt, hoe beter het is.

Uitzetten, daar bespaar je het meeste energie mee en bij de slaapstand niet. Bij sommige apparaten zoals mac-books zeggen ze dat je het beter in de sluimer of slaapstand kan laten omdat anders de HD er sneller van kapot gaat (meer slijtage) en een tablet is wel anders dan een mac-book.

Dit maakt helemaal niets uit. Tablets zijn gemaakt om alleen maar in de slaapstand te staan als je hem niet gebruikt. En in de slaapstand verbruikt de tablet zo weinig stroom dat het geen merkbaar verschil maakt. Als je de tablet steeds opnieuw opstart verbruikt deze veel stroom omdat opstarten gewoon veel stroom gebruikt. Conclusie: nee het maakt geen verschil omdat de tablets er op gebouwd zijn

Als je standby gebruikt dan gebruikt de iPad ook nog energie als je hem uit zet dan gebruikt de iPad helemaal niets

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100