Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom kan je voorgeinstalleerde apps niet verwijderen?

ik heb een android phone en heb een aantal apps erop staan die er al vanaf het begin toen ik hem gekocht had erop staan. Maar die krijg ik niet zomaar weg... bijvoorbeeld amazone mp3... heb ik echt niks aan. Hoe haal je dit soort apps van je telefoon?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
690

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Ze zijn geintegreerd in het ROM. Dat betekent dat je ze alleen kwijt kunt raken door een ander ROM te flashen waar ze niet op staan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Die apps staan geïnstalleerd op een gedeelte van het flashgeheugen, waar je allen bij kunt als je root-acces hebt. Om die apps te verwijderen, moet je dus je toestel rooten.
(Lees meer...)
bamibal
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Nee hoor. Ik heb sommige voorgeinstalleerde apps. verwijderd door hun apk files in de root (directory /system/app/) te hernoemen naar .BAK. Dan zijn ze niet meer geinstalleerd. Het mooie is dat je ze dan altijd nog terug kan halen door de BAk file weer te hernoemen naar .APK.
bamibal
12 jaar geleden
Maar daar moet je dus wel root access voor hebben.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ja daar moet je root access voor hebben. Maar ik snap niet dat veel mensen hier zo moeilijk doen over het rooten van hun android. Het is in een paar sekonden gepiept.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding