fotokwaliteit van lg arena 5mp

ik heb dus de arena,maar de foto's die ik ermee maak zijn bar slecht,terwijl 5mp volgens mij best veel is voor een gsm.
In het begin waren de foto's wel scherp.
Heb het toestel nu ook weer terug op fabrieksinstellingen gezet,maar het is nog steeds niks !
Iemand een idee waar dat aan kan liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Is ie ooit gevallen? Is de lens schoon of zit daar een vieze waas over? Dat kan ook zorgen voor foto's die niet scherp lijken. Fotografeer je vanaf een afstand die wel scherp te krijgen valt? (dus niet te dichtbij of ver weg?) Fotografeer je op plekken waar het licht genoeg is? (te donker kan vlekkerig maken)

Het kan zijn dat de instellingen niet op optimaal staan maar het beeldschermpje kan ook niet alle pixels van de camera laten zien dus als je het op de computer zet (zonder converteren) zou de foto scherper moeten zijn. Verder een schone lens en JPEG kwaliteit voor scherpe foto's maar dat is meer voor fotocamera's waarbij je dit in kan stellen.

5 MP zeggen niets over de kwaliteit! Het zegt alleen iets over de formaat van de foto's, 5 mp is ideaal als je een A2 wilt printen, maar voor standaard foto's op het internet is het een overkill en neemt het alleen maar ruimte in beslag die ergens anders goed voor gebruikt kan worden. Ik weet niet hoe goed of slecht die camera is, maar als je scherpe foto's wilt maken dan moet je goed focussen, handmatig de juiste opties gebruiken van de camera. Voor sport foto's hebben veel telefoontjes een sportstand en voor close ups een macro stand. Nogmaals MEGAPIXELS zeggen niets over de kwaliteit!

klinkt als hele vieze lens of krasjes. zeker omdat je zegt dat ie het in het begin beter deed.

Sowieso even schoonmaken, dit kan soms helpen. Gebruik je wel de automatische scherpstel functie? (knopje half ingedrukt houden tot hij scherp is, dan doordrukken). Als je te snel doordrukt willen foto's nog wel eens onscherp worden, zeker bij mobiele telefoons omdat sommige modellen wat tijd nodig hebben om de foto te verwerken/scherp te stellen.

Als je de instellingen weer terug hebt op de originele, blijft over: 1. Je maakt nu steeds een (bedienings)fout die je eerder nooit maakte. 2. Een fysiek mankement. 3. Een hele vieze lens.

Scherpte kan je alleen controleren als je zoom-ed naar 100%. Hierbij wordt elke pixel op het scherm een pixel van het beeld. Scherpte heeft niets te maken met de hoeveelheid pixels. Het heeft meer te maken met de kwaliteit van de chip en de kwaliteit (en schoon zijn) van de lens. Misschien kan je een voorbeeldfoto erbij plaatsen, dan kan beoordeeld worden waar je tegenaan loopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100