Hoeveel coloriën verbrand je bij fietsen?

Nog een vraag n.a.v. mijn fietstocht van 100km. Ik was benieuwd hoeveel energie ik nou verbrand zou hebben, dus heb dit gegoogeld. Ik kwam op http://www.caloriecalculator.nl/calorieen-per-activiteit/ uit, volgens welke ik 3500+ calorieën verbrand heb. Maar als je naar voedingsadviezen kijkt, wordt gezegd dat een man 2500 kcal (KILOcalorieën) per dag nodig heeft (http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/energie.aspx)

Klopt dit wel? Want als dit zo is, dan heb ik met mijn ruim zesenhalf uur fietsen 3500 calorieën verbrand, zijnde 3500/2.500.000 = 0,14% van de normale energiebehoefte. Dat kan toch niet kloppen? Want dan heeft sporten toch amper zin?

Worden de termen calorieën en kilocalorieën soms door elkaar gehaald? Of waar gaat het hier fout.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat Ritsuka zegt klopt helemaal. De term calorie die gebruikt wordt wordt eigenlijk toegepast en er wordt vrijwel altijd een kilocalorie bedoelt. Ook die calculators gebruiken kcal ipv cal in de berekening. Het zou dus goed kunnen kloppen dat je daadwerkelijk zoveel calorieen hebt verbruikt, het is afhankelijk van je gewicht nu en de afstand die je hebt afgelegd. Iemand die weinig weegt zal dus wel minder verbranden. Hoeveel je precies is lastig in te schatten, maar 2000kcal zal je minstens wel hebben verbruikt met die fietstocht. Overigens, het zijn allemaal gemiddeldes, preciezer meten kan wel, maar is voor consumenten lastig.

30 minuten ontspannen fietsen levert een verbranding van 231 caloriën op

Bronnen:
http://www.sparrenweg.info/superrunner/htm...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100