Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Wanneer jij op kop rijd in de bergen, ben jij degene die het tempo kan bepalen en zullen de anderen zich daar naar aanpassen. Als jou tempo te hoog is, zullen er aan de achterkant renners zijn die moeten lossen, zodat er steeds minder renners over blijven en de kans groter wordt om een etappe te winnen. Is jou tempo echter te langzaam, dan kunnen renners achter jou energie sparen en je later op hun gemakkie voorbij fietsen, omdat jij dan al de meeste van je krachten hebt gebruikt. Op kop rijden geeft je natuurlijk ook meer overzicht en behoed jou voor eventuele valpartijen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Dan kun je als eerste aan de afdaling beginnen en zo een flinke voorsprong opbouwen. Maar ook ben je een goede voortrekker voor je team. Ook bestaat er zoiets als een bergklassement. Je kunt hiermee de bolletjestrui winnen als je eerste wordt in het bergklassement.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding