Hoe kom ik aan wandelschoenen waar mijn kleine tenen niet pijn van gaan doen? (zie toelichting)

Mijn ervaring leert dat de pasvorm van de 'gemiddelde' schoen te smal is voor mijn voeten. Inmiddels heb ik alweer een paar jaar heerlijke wandelschoenen. Nu ik weer vaker aan het wandelen ben, heb ik toch weer pijn op het geijkte punt: mijn kleine tenen.
Mijn voeten hebben geen zichtbare afwijkingen, maar zijn wel gevoelig en breed. Ik heb maat 42, maar voor mijn kleine tenen is een maat 44 vaak pas toereikend. Zo'n model schoen laat ik dus staan, want voor de rest van mijn voet is de schoen te groot.

Mijn vraag anders gesteld:
Zijn er bepaalde merken waar mijn kleine tenen meer ruimte zullen hebben? Of merken wandelschoenen die met hun maatvoering onderscheid maken in smalle of brede voeten?

Het enige dat ik tot nu toe doe is damesschoenen vermijden (wat sportschoenen en dus ook mijn wandelschoenen betreft), omdat ik ondervonden heb dat herenschoenen net wat meer ruimte in de breedte hebben dan damesschoenen.
(Wat natuurlijk ook weer per merk verschilt.)
Er zouden toch meer mensen zijn met hetzelfde probleem als ik? Hoe en waar kan ik schoenen kopen die mij zonder pijn wandelplezier kunnen geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, er is een merk schoenen met speciaal bredere voorvoet-uitvoering. Dat is Jacoform, een schoen van Deense herkomst en Duitse makelij. In de meeste schoenen worden de tenen samengeknepen, maar in Jacoforms krijgen ze de ruimte die een voet nodig heeft. Of je zou wijdte J van bijvoorbeeld Durea of Solidus kunnen proberen (bij een schoenenspeciaalzaak).

Bronnen:
http://www.jacoform.nl/dealer_p.htm

Een beetje goede schoenmaker heeft een leest waarmee hij schoenen kan oprekken. Dit is niet met alle schoenen mogelijk, en bij scapino en schoenenreus kan zoiets ook niet. Dus even naar de schoenenspecialist..........

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100