hoever moet je op de hometrainer fietsen om conditioneel 10km hardlopen te evenaren?

Ik wil in maart 10km kunnen hardlopen. Op dit moment kan ik dat al, met een snelheid van ongeveer 9km/u. Daar ben ik tevreden mee.

Ik ben alleen geen held in het trainen in de winter. Meestal fiets ik dan op een goede hometrainer. Op de hometrainer fiets ik ongeveer 39km per uur. Ik merk dat goed fietsen helpt bij conditieopbouw voor hardlopen.

Mijn vraag: hoever moet je op de hometrainer fietsen om conditioneel 10km hardlopen te evenaren?

(voor zover dat te zeggen en te vergelijken valt)

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoals je zelf al aangeeft zijn het echt verschillende bewegingen, die niet met elkaar te vergelijken zijn. Met fietsen bouw je uiteraard wel conditie op, maar je gebruikt heel andere spieren, dan met hardlopen. Als ik een gok mag doen, maar meer dan een gok is het niet, zou ik voor zo'n 20 km gaan .Succes!

Ik zou zeggen, zorg dat je het op de homwtrainer een uur lang kunt volhouden met hetzelfde hartslag als waarmee je loopt. Dan is je geleverde arbeid vergelijkbaar. Maar pas op want je traint wel je conditie, maar niet je lopen op deze wijze. Specifieke spieren die je met lopen nodig hebt, train je niet op een hometrainer. Toegevoegd na 1 minuut: Met een crosstrainer kom je al dichter bij het lopen. En nog beter is op een loopband.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100