zijn de all black's de afstammelingen van de maori ?

Toegevoegd na 1 minuut:
omdat ze de kamate kamate kaora schreeuwen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, The All Blacks doen een Haka, een traditionele Maori-dans omdat ze Nieuwzeelanders zijn. Het begon allemaal in blauw: "But the seeds for the playing uniform may have been sown by Sleigh’s 1884 team. They wore the dark blue jersey of Otago but on the left breast was a silver fern." http://www.allblacks.com/index.cfm?layout=history Dat werd na een tijdje een zwart tenue, en daarop volgde als vanzelf de naam 'The All Blacks". "The centrality of the haka within All Black rugby tradition is not a recent development. Since the original "All Black" team of "New Zealand Natives" led by Joseph Warbrick the haka has been closely associated with New Zealand rugby. Its mystique has evolved along with the fierce determination, commitment and high level skill which has been the hallmark of New Zealand's National game." http://www.allblacks.com/index.cfm?layout=haka Overigens zijn er ook speciale Maori-teams, maar _het _ All Blacks - team is het nationale team van NZ, dus het Oranje van NZ. 'Onze jongens' zingen (nou ja, zingen) ook dat ze van Duitse bloed zijn en de koning van Hispanje eren, en dat hoef je ook niet letterlijk te nemen. E noho rā! (Tot ziens) namens deze Hippo die wel een kiwi is maar geen Maori ;-)

De maori's zijn de oorspronkelijke bewoners van NZ. all blacks vertegenwoordigen het rugby team van NZ. Nou durf ik niet met de volle overtuiging te zeggen dat er allemaal Maori's in dat rugby team zitten, volgens mij niet. Maar er zullen ook wel Maori's rondlopen in dat rugbyteam die afstammelingen zijn van de oorspronkelijke bewoners ( de Maori's). Toegevoegd na 2 minuten: Ik denk dus ook dat het meer gaat om de cultuur van het land. Wij hebben een Nederlands elftal. . .maar van oorsprong, zijn ook niet alle voorouders van de spelers van Nederlandse afkomst.

Er zullen ongetwijfeld regelmatig Maori's tussen de spelers van het Nieuw-Zeelandse rugby union team zitten, maar het is geenszins een vereiste.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100