Welke landen of groepen landen hebben eigen sporten? En welke zijn dat?

In Thailand en omringende landen spelen ze Sepak Trakaw. is en soort voetvolley met een kleine rotan bal.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de Mapuche indianen in Chili spelen ze Chueca, een soortement van hockey, maar dan met minder regels. (ja mag de hockeystick daar gebruiken waar die ideaal voor gevormd is, om je tegenstander te haken :P). Dan is er in Thailand olifantenpolo. Maleisie heeft Sepak Takraw, een traditionele balsport die een mix is van voetbal en volleybal.

Friesland - Fierljeppen

Darwin: Mangrove-wortel race

Volgens mij is korfbal iets typisch Nederlands. En in Baskenland spelen ze Pelote Basque/Cesta Punta , een heel spectaculair soort kaatsspel.

Petanque of 'jeu de boules' in Frankrijk.

Kameelspringen is zo'n sport! Kamelen zijn soms wel twee meter hoog. Toch worden de dieren in Jemen vaak gebruikt als obstakel bij springwedstrijden. Vorige week kwamen er honderden mensen bijeen in het plaatsje Housainya om naar wedstrijden te kijken. De deelnemers zijn altijd een stuk kleiner dan de kamelen. Toch springt iedereen met gemak over een kameel heen - al maken ze wel vaak gebruik van een opstapje: een hoop zand. De springers nemen een lange aanloop, zetten af op het zand, zweven door de lucht en trekken hun knieën op, zodat ze de kamelen niet raken. Voor zover bekend is Jemen het enige land waar kameelspringen wordt beoefend. Het wereldrecord is dan ook gevestigd in het woestijnstaatje. In 2006 sprong een deelnemer in de stad Duraihimi over zes kamelen.....

Ha, die Demelza; Volgens mij wordt Ja-Alai, een variant op het al genoemde pelota alleen nog maar in Florida gespeeld. Het wordt wel het snelste balspel ter wereld genoemd.

De Schotten hebben tal van sporten....en daar worden zelfs Highland Games gehouden. Ik kom van België , hier zijn een paar sportdisciplines , met competitie waar ik buiten België nog nooit van gehoord heb: -Het Kaatsen -Het Krullebollen Toegevoegd na 7 minuten: Kaatsen ook wel een beetje in Nederland Krulbollen ook in Zeeuws Vlaanderen Toegevoegd na 11 minuten: En Vinken zetten natuurlijk (foto)

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=e6d5NvxkFqE

Atlantis ............ onder water spugen .........

Nederland/Twente: klootschieten!

australian football

Olie worstelen in Bulgarije en Turkije.

Voor echt rare dingen moet je de olympische spelen voor eskimo's bekijken. Bijgevoegde link geeft maar enkele voorbeelden van disciplines. Er zijn er nog meer te vinden op youtube.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100