Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan je een rode kaart krijgen als je een team genoot tackelt bij voetbal?

2 jaar geleden
in: Sport
1.7K
Antoni
2 jaar geleden
Blijkbaar is de vraag al eens gesteld, maar dan net een beetje anders, op 30 maart 2011: 'Stel dat je tijdens een voetbalwedstrijd een medespeler van je team die aan de bal is op gruwelijke wijze tackelt.. krijg je dan een kaart?'. Zie https://www.startpagina.nl/v/sport/voetbal/vraag/164792/stel-tijdens-voetbalwedstrijd-medespeler-team/ met overigens ook foute antwoorden.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Op 16 oktober 2021 kreeg keeper Aaron McCarey van Glentoran F.C. in de NIFL Premiership, de hoogste voetbalcompetitie van Noord-Ierland, een rode kaart nadat hij teamgenoot Bobby Burns tegen de grond had gewerkt in een wedstrijd tegen Coleraine F.C.. Bobby Burns had eerder de bal verloren waardoor de tegenstander kon scoren.

Ja, het kan dus.
(Lees meer...)
2 jaar geleden
Ja dit kan. Er staat nergens in de spelregels vermeld dat het alleen kan aan iemand van de andere partij. Zoals hieronder beschreven is het al eens gebeurd. Het spel wordt hervat met een indirecte vrije trap voor de tegenstander.
(Lees meer...)
2 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding