Is elke dag 45 minuten op de hometrainer ongezond?

Ik wil graag elke dag 45 minuten op de hometrainer om af te vallen. is dit teveel?

Weet jij het antwoord?

/2500

NEEN, dat is super gezond. Juist de regelmaat en het opbouwen van de conditie maakt, dat het zo goed is. Meestal is het grootste probleem niet om te beginnen, maar om vol te houden. Doe je best en hou vol. Succes.

In deze hitte is het niet verstandig om blind 45 min. te trainen. Houdt rekening met de omstandigheden zoals *conditie *hitte *gezondheid *plek van de hometrainer. Opbouwen is prima en als je na 20 minuten (water!) stopt de eerste keer is dat een goed idee. Forceer niets, jij weet of liever voelt wat je aankunt, luister naar je lichaam.

De hoeveelheid die je traint mag iets hoger zijn dan je gewend bent. Je traint pas te veel als je lichaam niet meer kan herstellen van de trainingen. Te veel trainen ook wel overtrainen genoemd betekent dat je meer traint dan je aan kunt voor een bepaalde periode. Bekijk ook eens deze video over herstel/supercompensatie: https://www.youtube.com/watch?v=qCkNerSgg9s Wanneer last krijg van symptomen zoals concentratieproblemen, langdurige vermoeidheid en slapeloosheid kan er sprake zijn van overtrainen. Functioneel overtrainen is niet gevaarlijk, bij functioneel overtrainen duurt je herstel maximaal een week.

Bronnen:
https://www.sportzorg.nl/sportblessures/ov...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100