Hoeveel heeft iemand , die verdedigingsport goed beheerst, hier in een straatgevecht nou echt aan?

Gisteren kreeg ik ruzie op de snelweg. De man stapte uit en was uit op ruzie. Hij gaf aan dat hij gevorderd in zowel Krav Maga als in Muay Thai is.

Ik heb gelukkig hem wat kunnen temperen en hij reed weg. Ik vraag mij , puur theoretisch, echter af wat er zou zijn gebeurd als ik het niet kon oplossen. In hoeverre is iemand die bv goed is in deze sporten daadwerkelijk in het voordeel tijdens een straatgevecht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat op de vraag "hoeveel" iemand er aan heeft geen zinnig antwoord te geven is (althans niet in mijn ogen), zal ik proberen te beantwoorden op welke manieren iemand er iets aan heeft. -training, training, training, als je jaren lang traint zal je beter in iets worden, je zal harder en sneller kun schoppen en slaan. Vooral een bokser wil je niet tegen je hebben. -incasseringsvermogen, zeker als je veel spart of werkelijk in de ring stapt zal je beter een klap op kunnen vangen en om kunnen gaan met de pijn -adrenalinegewenning, als je nooit vecht zal je je wellicht geen raad weten met de adrenaline -leren ontwijken en blocken van inkomende slagen en trappen -kennen van grepen, en andere trucs Natuurlijk is er geen getal zomaar te geven, vooral omdat elke sport anders is en sommige heel beperkt zijn door de regelgeving en daardoor niet op een straatgevecht lijken. Daarnaast is er een groot verschil hoe goed de sporter weer is en hoelang en hoevaak deze traint. Een MMA vechter wint het doorgaans van een Tai chi-beoefenaar. En dan zijn er nog de variabelen als gewicht en lengte. === Best wel wat, zou je dus kunnen zeggen.

Toegevoegd op 06 mei 2019 00:33: tekst
Bronnen:
https://www.quora.com/Is-boxing-effective-...

Of iemand er echt voordeel aan heeft, merk je natuurlijk pas als het op een gevecht aankomt. dan blijkt pas of iemand deze technieken ook beheerst en kan toepassen in een echt gevecht ipv een training of een wedstrijd (waar het gaat om punten, en met een scheidsrechter...). En als iemand dit soort nadrukkelijk zegt, kan het ook een vorm van opschepperij/indruk maken zijn. Krav maga (de originele versie althans) is een gevechtstechniek ontwikkeld in de jaren 30 door bedreigde joden en uitontwikkeld door het IDF. Het is gericht op het snel en meedogenloos uitschakelen van de tegenstander. Dus iemand die hier goed in is getraind, heeft inderdaad een fors voordeel.

Toegevoegd op 06 mei 2019 09:38: bron
Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Krav_Maga

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100