Kan ik met hardlopen alleen goed afvallen?

De laatste periode ben ik door medicatie behoorlijk aangekomen. Niet dik, maar voor mij wel te veel en wil graag terug naar mijn oude gewicht.

Eerlijk gezegd heb ik niet echt behoefte om naar de sportschool te gaan en zou het dus het liefst bij hardlopen alleen houden.

In het verleden heb ik ook vaak gewandeld, soms drie kwartier tot een uur. Wel flink doorstappen waarbij ik ook goed transpireerde, buiten adem was na afloop en in rap tempo gewicht verloor.

Kan ik dit patroon aanhouden de komende tijd; bijvoorbeeld om de dag? Dus hardlopen, wandelen, hardlopen, wandelen...etc? En is het dan ook nog steeds noodzakelijk om rustdagen in te plannen?

Toegevoegd na 4 dagen:
Mijn voedingspatroon is relatief goed;

Mijn ontbijt bestaat meestal uit magere yoghurt met havervlokken en wat zaden en/of noten, geen zoetstoffen. Soms een banaan er doorheen.

In de middag eigenlijk ook yoghurt, afgewisseld met volkorenbrood belegd met kaas, maar ben eigenlijk geen broodmens.

Tussendoor weleens een cracker of een stuk fruit.

's avonds eet ik altijd groenten met vegaproducten ook afgewisseld met aardappelschijfjes, zilvervliesrijst of pastagerechten. Ook weleens chips of een keer snoep of iets anders zoets. Maar wel weinig en drink sowieso geen frisdranken anders dan Bar Le Duc Citroen. Ook geen alcohol.

Ik kan niet echt heel veel veranderen behalve porties verkleinen en dus sporten...

Ik ben altijd al bewust met voeding bezig geweest, vandaar ook mijn vraag..

Toegevoegd na 4 dagen:
En veel water!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je schrijft niet waaruit jouw voedingspatroon bestaat. Zonder dat te weten is het onmogelijk te raden of jij door alleen hard te lopen zou kunnen afvallen. Het is de combinatie van wat je eet en drinkt en hoeveel je daarbij beweegt die uitmaakt of je daardoor gewicht zou kunnen kwijtraken. Zit je behalve de tijd dat je hardloopt verder stil op de bank of achter de computer terwijl je de ene na de andere snack eet, dan gaat dat nooit lukken. Maar hou je je aan de schijf van vijf, eet je niet meer dan jouw lichaam nodig heeft, en loop je daarnaast ook geregeld hard dan kan dat heel goed zijn om te bereiken dat je minder kilo's mee hoeft te zeulen.

Als je wil afvallen zonder jojo-effect raad ik je aan om te gaan zwemmen. Ik weet dat veel mensen niet graag in een badpak of bikini staan maar toch is dit een goede manier om vet te verbranden. Er hangen wel enkele voorwaarden aan vast zoals: Je moet regelmatig gaan zwemmen, ik zou zeggen2x in de week een uurtje. De eerste weken ga je gewoon koolhydraten gaan verbranden maar daarna gaat dat over op vetverbranding. Je doet maar waar je je goed bij voelt ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100