Waarom moest de dop van mijn fles in Camp Nou, bij een FC Barcelona wedstrijd?

Ik ben 2 weken geleden naar een FCB wedstrijd geweest in Camp Nou, maar bij de beveiliging haalde ze de dop van het flesje. Later, in het stadion kocht ik een fles water, en ook daar haalde ze de dop van af. Waarom doen ze dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een volle fles kan gebruikt worden als een projectiel. Deze kan naar het veld worden gegooid, een voetballer raken en hard aankomen. Een fles zonder dop zal, als die wordt gegooid, "onderweg" leegraken en dus minder hard aankomen als die iemand raakt. De kans dat een ontevreden supporter gooit met een fles zonder dop is dus ook kleiner, want zo'n fles heeft (bijna) geen effect meer.

Bij festivals worden ook alleen flesjes verkocht zonder dop. De flesjes bij festivals worden vaak op de grond gegooid. Wanneer men op een flesje gaat staan waar een dop op zit kan het zijn dat iemand hierdoor onderuit gaat. als er geen dop op het flesje zit deukt het flesje in en veroorzaakt dit minder gevaar. Wellicht is dit ook een van de redenen dat je bij Camp Nou ook geen dop kreeg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100