Waarom zijn mijn knieën rood en warm na hardlopen of intensieve cardio?

Bij de dagelijkse dingen heb ik nergens last van. Echter voelen mijn knieen tijdens het sporten warm na een minuut of 10.
Na het sporten zijn mijn knieën rood, warm, een beetje dik en voelen "dof" Dit is niet bij lichte sporten, maar alleen als ik hardloop of shbam ( een groepsles op de sportschool met dans)
Nu, een dag na het sporten viel ik het bij het staal en lopen weer en wordt het weer warm. Dit zwakt steeds wel af maar als ik dan weer een soortgelijke sport doe, begint het hele gebeuren weer opnieuw.

Wat kan dit zijn?

Toegevoegd na 48 seconden:
voel* bij het staan*

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Overbelasting! Door de overbelasting raken, in jouw geval je knieen geirriteerd en worden warm daardoor, een soort wapen tegen de geiiriteerdheid van het lichaam zelf. Een periode met een wat rustiger tempo en belasting kan je goed doen. Het niet geven van de juiste aandacht, dus wat rustiger aan doen, kan nare gevolgen hebben als ontstekingen en grotere slijtage van knie gewrichten en/of kniebanden. Kijk ook eens naar je loopschoenen, je techniek, maar doe vooral even rustiger, niet geheel stoppen maar even rustiger en minder belastend voor je knieen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100