hoe ga ik sneller fietsen?

Ik kom tegenwoordig te laat op school omdat ik die stomme berg moeilijk opkom heeft iemand tips hoe ik sneller ga fietsen? :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Elektrische fiets kopen of ga spinning doen in de sportschool

beenspieren trainen. Doe aan squats en lunges.

Ik zou tien minuten eerder van huis gaan,maar ja ik ben niet van de jeugd van tegenwoordig. Het spaart wel geld wat je niet aan een sportschool hoeft te besteden. Toegevoegd na 1 minuut: Of je banden oppompen,als deze halfleeg zijn trapt je fiets ook zwaarder..

Ik heb gemerkt dat ik (43 jaar, geen fietstraining whatsoever) een stuk sneller omhoog fiets (in mijn geval richting een brug, aanloop daartoe meter of 500) als ik niet van versnelling verander maar me slechts concentreer op het trapritme en het tempo. Ik fiets op een 25+ jaar oud barrel met 3 versnellingen, mijn dochter (13) op een nagelnieuwe fiets met 7 versnellingen. Zij fietst elke dag +/- 25 KM, ik fiets dat in een maand. Toch ben ik sneller op de brug omdat ik steevast het zelfde tempo aanhoud zonder te schakelen. Mijn dochter sprint vooruit, schakelt, wordt sneller moe door het zwaarder (hogere versnelling) of sneller (lagere versnelling) trappen, zakt terug in snelheid, kan dan niet meer versnellen want dat is te zwaar, en wordt vervolgens vrolijk door haar ouweheer ingehaald. Als ik boven ben is zij halverwege. Bottom line: niet schakelen, maar stug één tempo aanhouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100