Is het te laat om te beginnen met sport op competitief niveau?

Hallo,
ik ben een meisje van 16 en wil graag een nieuwe sport beoefenen (zwemmen). Ik wil dit graag op competitief niveau doen. Niet meteen natuurlijk, maar wel binnen 1 jaar. Ik vraag me nu af of ik niet al te veel achterstand zal hebben met de andere zwemmers en of ze me nog zouden toelaten bij mijn leeftijdsgenoten. Ik wil na 3 jaar graag weer competities doen, maar deze keer voor een nieuwe/andere sport. Ik wil graag weer ergens goed in worden. Ik ben nu eenmaal strijdlustig en voel me niet goed in m'n vel sinds ik ben gestopt met competitie. Ik hoop dat je me kunt helpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lijkt me geen enkel probleem, dat kan prima. Juist ook door wat achterstand zal je gauw beter worden. Je geeft namelijk aan dat je competitief bent, dus je wilt net zo goed worden als anderen in je team, je zult harder moeten trainen, maar dan zie je wel resultaat. Daarbij: Een nieuw iemand in het team die de sport nog niet lang beoefend zal nooit de beste van het team zijn vanwege minder spier- en conditieontwikkeling. Niemand die je daar gek op gaat aan kijken. Als je niet gaat zwemmen als een 80-jarige tenminste ;) Als je op je 16e begint met een sport ben je nog jong genoeg om ver te kunnen komen in de competitie als je daar de bouw en aanleg voor hebt. Voor een echt hoog niveau zul je waarschijnlijk te oud zijn, maar dat lees ik ook niet terug in je vraag. Dus ga vooral lekker sporten en wordt lekker competitief, je team zal je er dankbaar voor zijn. En dikke kans dat je dan weer lekker in je vel komt te zitten! Veel plezier met zwemmen!

Ja natuurlijk kan dat. Je hebt zelfs nog competities zwemmen voor senioren. Je kan contact zoeken met een zwemvereniging in jou buurt die kunnen jou daar verder bij helpen. Hier heb je anders een lijst met alle zwemverenigingen; http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Nederlandse_zwemverenigingen#Kring_Noord-Holland Toegevoegd na 1 minuut: De link gaat gelijk naar Noord-Holland deze link geeft heel Nederland; http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Nederlandse_zwemverenigingen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100